Uštap u Blizancima 12.12 - Velike su šanse za uspjeh

Imajte viziju pred očima – velike su šanse za uspjeh


Vladar ovog Uštapa je Merkur koji se kreće znakom Strijelca pa smo u prilici steći novo znanje ili naučiti nešto iz onoga što nam se događa. U cijeloj priči ovog Uštapa koja će biti aktivna do idućeg punog Mjeseca važno je ostaviti prostora za razgovor.

Ovaj pun Mjesec će također biti dotaknut izazovnim utjecajem Neptuna pa se stvari mogu zakomplicirati. Posljednji pun Mjesec ove godine dogodit će se 12. prosinca u 6 sati i 12 minuta u Blizancima. Na ovom mjestu učimo, razmišljamo, govorimo i razmjenjujemo svoje ideje s drugima.



Blizanci su simbol naše bliže okoline, rođaka, susjeda, transporta, kraćih putovanja, društvenih mreža, komunikacije kao i sredstava koji nam tu komunikaciju omogućuju. Stoga će ovaj Uštap mnogima donijeti nova iskustva na nekom od navedenih područja.

Imamo i priliku shvatiti kako razmišljamo i koliko nam vlastite misli otežavaju ili pak omogućuju ispunjenje planova. Blizanci su dvojni znak pa nije isključeno da se nađemo u nekoj dilemi, rastrzani između dvije opcije. Javlja se i težnja prema promjeni, samo da nije dosadno.



Tražimo nešto što će nas podignuti na noge, uzbuditi, odmaknuti od rutine i svakodnevice. Budući da će ovaj pun Mjesec biti dotaknut izazovnim utjecajem Neptuna stvari se mogu zakomplicirati, postati nejasne, obzori zamagliti.

Neptun u napetom aspektu donosi bijeg od stvarnosti, osjećaj bespomoćnosti, krivnje ili izdaje te preveliku pospanost ili probleme s nesanicom. On je tajna koja se skriva, nerijetko i iza laži. On iskrivljuje percepciju stvarnosti i ubacuje nas u iluziju.

Kao da se iz nekog nereda i kaosa rađa sjeme novog. Srećom su tu Venera, Jupiter, Saturn i Pluton u znaku Jarca koji nas pozivaju da se prizemljimo i promotrimo koliko su naše ideje i stavovi realni i ostvarivi. Venera i Saturn u bliskom kontaktu pričaju posebnu priču o ljubavi i odnosima.

S jedne strane tu je spremnost da se preuzme odgovornost, promišlja i odlučuje zrelo i s ciljem ostvarenja sigurnosti i stabilnosti u odnosu. Povjerenje i pouzdanost su od presudne važnosti. S druge strane ljubav je poput dužnosti, lišena emocionalne bliskosti.

Teško izražavamo naklonost, nerijetko iz straha da bi nam preveliko otvaranje moglo donijeti veću izloženost, ranjivost, a potom i povredu. Prevelika kritičnost i neprihvaćanje mogu nas udaljiti od partnera. Karijera i ostvarenje ciljeva mogu biti kamen spoticanja jer nemamo vremena za uživanje i one koje volimo.

Povećana je i mogućnost povratka bivše ljubavi ili pak ponavljanje jedne situacije koju niste do kraja riješili, dok u novim odnosima može biti prisutna razlika u godinama. Vladar ovog Uštapa je Merkur koji se kreće znakom Strijelca pa smo u prilici steći neko novo znanje ili naučiti nešto iz onoga što nam se događa.

Zagledani smo i u budućnost, no naglašeni Jarac vuče nas unatrag – gledaj, ima nešto što još trebaš posložiti i presložiti, a tek onda možeš krenuti prema naprijed. U cijeloj priči ovog Uštapa koja će biti aktivna do idućeg punog Mjeseca važno je ostaviti prostora za razgovor.

Pričati, ali i slušati, te vrata svog uma ostaviti otvorena za primitak novih ideja i uvida. Mars je u trigonu s Neptunom, a taj aspekt izoštrava intuiciju i talent za ostvarenje zamišljenog, daje inspiraciju i budi maštu. Tamo gdje postoji vizija, postoje i velike šanse za uspjeh.

Ovaj Uštap bit će osobito značajan za Blizance, Djevice, Strijelce i Ribe, kao i one koji imaju Podznak u tim znakovima. No svi ćemo ga osjetiti, svatko na svoj način, ovisno o tome koje prostore će zauzeti u našem osobnom horoskopu.

Julijana Oremović / atma.hr

Pokreće Blogger.