Pravila sudbine, poštujte ih i mogli bi biti srećni - "U životu mora da se plati za sve"

Prihvatite sebe takvim kavi jeste. Tada će brige, nervoze, kompleksi nestati, i možete početi živjeti ispunjen život.


1)Početak svega je praznina, i ona treba biti popunjena. 2) Da bi se postiglo željeno, sama želja nije dovoljna, treba donijeti odluku. Samo u tom slučaju se pojavljuju mogućnosti. 3) Da bi se promijenio svoj put, treba se zaustaviti, i tek posle toga početi kretanje u drugu stranu.

4) U životu mora da se plati za sve. A najskuplja je neaktivnost. Ponekad to postaje očigledno tek na kraju životnog puta. 5) Ako se čovjek sve vrijeme plaši da uradi nešto pogrešno, da ne napravi grešku, tada nije ni svjestan toga, da tako pravi najveću grešku u svom životu.



6) Slično uvijek privlači samo slično. U životu ništa nije slučajno. Mi ne privlačimo sebi te ljude koje želimo da vidimo pored sebe, već one koji su potpuno slični nama. 7) Ako vidite da je postavljni cilj nedostižan, usmjerite se na druge ciljeve. Kada ih postignete, vratite se i pokušajte da postignete prvi.

8) Ako se životu ništa ne traži, tada on ništa neće ni dati. Ako se traži nešto neopredijeljeno, onda će i dar imati isti karakter. Uvijek je potrebno jasno formilisati želje. 9) U životu ne postoji apsolutno zadovoljstvo. Ono je uvijek ograničeno našom percepcijom svijeta.



10) Težite li promjenama? Onda zaboravite na pasivnost. Naime zahvaljujući njoj, propuštate tu šansu, koju nudi sudbina. Planirajte maršutu i konačno odredište. A da bi se dospjelo do njega, treba se uputiti na put.

11) Život uvijek primorava da se rješavaju zadaci, koje čovjek izbjegava da riješi. Od njih je nemoguće sakriti se, jer ako se ne riješi taj zadatak sada, onda će morati da se riješi u drugoj etapi života. A cijena rešenja će biti mnogo veća.

12) U životu uvijek postoji izbor. Ponekad se on nalazi u odsustvu izbora. U svijetu ima mnogo mogućnosti. Ali stičući jedno, uvijek gubiš nešto drugo. Zbog toga su gubici neizbježni. Ali se uvijek mogu posmatrati kao novo sticanje.

13) Novo uvijek podrazumijeva rušenje starog. A potrebno je ne samo razrušiti, već i očistiti mjesto. A za to je potrebana snaga, vrijeme i znanje. Treba znati šta se gradi i kako. Ukoliko ne postoji tog znanja, bolje je ne rušiti. U suprotnom, može se izgraditi nešto užasno.

14) Čovjek pokušava da promijeni život, ali ga ometaju stari stereotipi i navike. Oni sve vrijeme pokušavaju da ga vrate uobičajenom životu. Zbog toga, promjene uvijek idu veoma sporo i zahtijevaju velike duševne napore.

15) Svako od nas privlači tačno ono što najviše voli, očekuje ili se boji, jer se na to fokusira svijest. Sudbina nikad ne daje suvišno. Ona je velikodušna, ali samo u okvirima željenog. Proširite okvire i dobićete više.

16) Cio život - je jedinstvo suprotnosti. Nekoga volimo, a nekoga mrzimo. Sa nekim se družimo, a sa nekim se takmičimo. Dobijamo i gubimo, susrećemo i rastajemo. Čovjek teži ka stabilnosti i istovremeno osjeća nezadovoljstva zbog opredijeljenog toka života. Nemoguće je nešto razumjeti ako se ne zna njegova suprotnost.

17) Ljudi teže ka harmoniji. Ali da bi je dostigli, potrebna je harmonija unutar sebe. To je prihvatanje svojih vrlina i nedostataka, osviješćenost svog nesavršenstva i unutrašnji mir. Neophodno je da razum, postupci i osjećanja djeluju usaglašeno.


Pokreće Blogger.