Ne mogu dosaditi - Jesenski filmovi idealni uz dekicu i kokice

Posegnite za jednim od ovih nezaboravnih, čarobnih jesenskih filmova za svačiji ukus.


Kad je Harry sreo Sally; Jedan od najboljih filmova svih vremena, s nezamjenjivom Meg Ryan u glavnoj ulozi vodi nas kroz različita godišnja doba, no posebno mjesto pripada jeseni. Sjećate li se scene u kojoj Harry i Sally šeću njujorškim Central Parkom očaravajućih jesenskih paleta boja, poigravajući se lišćem?

Dobri Will Hunting; Američka drama koja je u zvijezde vinula Matta Damona i Bena Afflecka prati mladića iz Bostona, Willa Huntinga, koji se mora viđati s terapeutom, kojeg tumači Robin Williams, kako bi izbjegao kaznu. Od njega uči o životu i samome sebi, a posebno upečatljiva scena između njih dvoje događa se na bostonskoj klupi u parku u samom srcu jeseni.Legende o jeseni; Obitelj Ludlow živi u pustarama Montane i u filmu se prati njihov život od početka 20. stoljeća sve do 1960-ih. Pukovniku Williamu Ludlowu se ne dopada način na koji vlada tretira Indijance i seli zajedno sa svoja tri sina što dalje od američke vojske.

Sinovi Alfred Samuel i Tristan su nerazdvojni tijekom djetinjstva i jednog dana prijavljuju se, protiv očeve volje kao dragovoljci u Prvom svjetskom ratu. Jednog dana kada Samuel predstavi svoju buduću suprugu, Susannah, braća postaju suparnici. Emotivan film koji već godinama gledamo zbog priče o ljubavi, obitelji, strasti, izdaji i nadi u kojem glume Anthony Hopkins, Brad Pitt, Aidan Quinn i Julia Ormond.Jesen u New Yorku; Kao što govori i sam naziv, ovaj nas film vodi u jedan od najuzbudljivijih gradova svijeta u njegovom jesenskom ruhu. Richard Gere i Winona Ryder dovoljan su razlog za gledanje ove ljubavne priče. Scene snimljene u Central Parku daj poseban pečat cijelom filmu, a ujedno i naznačuju tematiku filma. Naime, gasi se život jedne mlade djevojke.

Društvo mrtvih pjesnika; S početkom nove nastavne godine u elitnu školu stiže profesor Keating (Robin Williams), no već od prvog dana svojim učenicima daje do znanja da ih neće podučavati na klasičan način. On od njih zahtijeva da razmišljaju svojom glavom i bore se za svoja uvjerenja, mijenjajući tako brojne živote. Radnja je smještena u jesen, a maestralna gluma ubraja Društvo mrtvih pjesnika ne samo među odlične jesenske filmove, nego i među najbolje filmove svih vremena.

Miris žene; Tijekom produženog vikenda u sklopu Dana zahvalnosti, mladi student zapošljava se kao asistent ratnom veteranu (Al Pacino), slijepom, bolesnom i nadasve iritantnom. No vikend pred njima donosi iznenađenja za obojicu, nove avanture i učenje o životu. Scene jeseni ostavit će vas bez daha, a genijalna Pacinova gluma, za koju je primio nagradu Oskar, stavit će šlag na tortu.

Pokreće Blogger.