Kad se oslobodite svih strahova koji ste sebi sami nametnuli - Tad počinje pravi život

Kada se oslobodite nekoliko loših navika život bi vam mogao postati puno bolji


Ne ograničavajte se; Jedini okviri i ograničenja koja postoje u ovom životu su isključivo u našoj glavi. Kad naiđemo na nešto što se čini da je nemoguće ostvariti, to nije ništa drugo do zid koji smo sami postavili. Rešenje je vrlo jednostavno: srušite sve zidove, jer možete sve, bez izuzetka.

Prestanite da kritikujete sebe; Samokritičnost može da nas zaustavi na putu ka ostvarenju snova. Često smo sami sebi najgrublji i najokrutniji kritičari, što je potpuno pogrešno. Kada kritikovanje zamenite sa ohrabrujućim mislima, moćićete i da napredujete.



Opustite se i oslobodite se straha; Najčešće se bojimo onoga u šta smo sami sebe ubedili. Nepoznato i novo trebalo bi da bude uzbudljivo, a ne izvor straha i anksioznosti. Oslobodite se osećaja krivice; Kajanje i razmišljanje o greškama je potpuno gubljenje vremena. Svi greše i to je sastavni deo života.

Ne prihvatajte sve što neko kaže lično; Tuđa mišljenja ni u kojoj meri ne bi trebala da utiču na naše emocije. To što neko misli ne sme da vas pogađa. Jedino bitno mišljenje je ono koje vi imate o sebi samima. Oslobodite se prošlosti; Razmišljanje o prošlosti vas sprečava da krenete napred. Živite u sadašnjosti i uživajte u sakom trenutku.



Reagujte odmah; Ako morate da rešite težak zadatak, krenite u njegovo rešavanje odmah, bez postavljanja pitanja da li to zaista možete. Ukoliko posumnjate u sebe, samo ćete odložiti izvršenje, a time rizikujete da nikada ni ne završite započeto.

Ne tražite odobrenje ni od koga; Umesto da tražite odobrenje od drugih, prepustite se svom instinktu. Vi ste jedina osoba koja sme da donosi odlike koje se tiču vašeg života.

Pokreće Blogger.