Idealna kombinacija: Visoki muškarci i niske žene imaju najbolji brak

Naravno, bez obzira na sva istraživanja, visina nikada ne bi trebala biti ključna za sreću i ljubav, ali barem je zabavno pročlitati...  


Znamo da je totalni klišej reći da žene vole visoke muškarce (znaš onu crn-visok-zgodan), na kraju krajeva o ukusima se ne raspravlja, a i ljubav ne bira (dokazano u milijun slučajeva!). Ali budimo iskrene, koliko puta vidiš par u kojem je djevojka viša od dečka - u odnosu na obrnuto?

Postoje online dating aplikacije u kojima možeš čak filtrirati izbor prema visini i izbaciti muškarce ispod određene visine. Dosta okrutno, zar ne? Sada bi život mogao postati još gori za niske muškarce, jer prema nekim istraživanjima - visoki muškarci i niske žene imaju najbolje i najdugovječnije brakove!



Naravno da postoji na tisuće faktora koji su ključni za dobar brak: povjerenje, komunikacija, poštovanje i navika spuštanja wc daske, samo su neki od njih. Znanstvenici su u istraživanje uključili više od 8,000 ispitanika i otkrili korelaciju između visine supruga i stupnja sreće supruge.

Što se više centimetara u visini nalazi između njih dvoje - to je žena sretnija. Moramo priznati da nam na pamet pada puno parova koje bi ova informacija mogla usrećiti - Shakira i Pique, Franka i Vedran Ćorluka, Isla Fisher i Sacha Baron Cohen.



Ali zašto se visoki muškarci društveno smatraju poželjnijima od niskih? Sve ima veze s time kako u društvu tretiramo jedni druge. Istraživanje je otkrilo kako visoki muškarci imaju veću razinu samopouzdanja i samopoštovanja, a samim time izgledaju privlačnije.

Uz to, poslodavci visoke muškarce smatraju vjerodostojnijima i vještijima, a samim time to znači da zarađuju više što čini njihove žene sretnijima. Čini se kako se sve vraća evoluciji - još u prahistoriji žene su privlačili najviši, najsnažniji muškarci jer su bili najbolji lovci. To su bili crni dani za niske muškarce - Tom Cruise sigurno tada ne bi bio ono što je danas.

No, bez obzira na sva istraživanja i mišljenja znanstvenika, visina nikada ne bi trebala biti ključna za sreću i ljubav. To je samo fizičko obilježje i bez obzira na to je li tvoj muškarac nizak ili visok - ono na što trebaš staviti fokus je vaša emocionalna povezanost!

Izvor: miss7.24sata.hr

Pokreće Blogger.