Za dobre odnose sa svekrvom: 6 stvari koje bi svaka svrekrva željela da znate o njoj

Bračna savjetnica otkriva što moramo držati na umu da se odnos sa svekrvom ne pretvori u pakao.


Ipak je ona samo jedno krhko ljudsko biće. Trudila se koliko je mogla; Dok pokušavamo izgraditi normalan, zdrav život sa svojim partnerom, često se znamo okomiti na ženu koja ga uopće nije naučila da jede povrće, baci čarape u prljavo rublje, koja ga nije vodila na more nego po birtijama kad je bila na dopustu i dopustila mu da kod kuće puši od 16. godine.

Naravno da ćeš se često u sebi zapitati tko je odgojio ovakvog čudaka, ali ako polaziš od toga da se ne želiš svađati i zatrovati odnos s majkom osobe s kojom žviš, prihvati činjenicu: ona ga je odgojila najbolje što je mogla i znala u datim okolnostima.



Možda nije od njega napravila idealnog muškarca, ali uz nju je postao dovoljno drag da si ga poželjela zauvijek. Znači da nije toliko griješila! Važno: ako ga je majka doista zlostavljala, to nemoj potcjenjivati. Potraži mu stručnu pomoć, ako je potrebno, da se skupa izvučete od nemilih događaja iz prošlosti.

I ona je ljubomorna; Jednom ćeš i ti shvatiti da je veza između majke i djeteta neobično jaka. Majka je često središte univerzuma za svoju djecu - a kad se ona zaljube i odu, osjeća se pomalo odbačeno. Svakoj majci teško je prihvatiti da je pala na drugo mjesto.



Sasvim je prirodno da povremeno osjeti malo ljubomore (ili čak bijesa) kad vas gleda kako se mazite ili pravite planove koji je ni na koji način ne uključuju. Nemoj dopustiti da žena osjeća da gubi sina, imaj razumijevanja, moglo bi ti se nešto slično dogoditi u budućnosti.

Razočarana je; Svi mi znamo da nije zdravo svoje neostvarene snove za budućnost prebaciti na svoju djecu. No, možda je ona ipak godinama sanjala kako će izgledati njegov život, možda ima krute ideje o tome kakav bi trebala imati odnos sa svojom snahom ili kakvu je on ženu trebao odabrati.

Ne predlažemo ti da se mijenjaš da bi zadovoljila svekrvu, no ako si posve drugačija od onoga što je priželjkivala, pokušaj je razumjeti. Nemoj odmah u otvoreni napad. Ona je njemu još uvijek mama; Nemoj nasjesti na suludu modernu ideju da roditelji lako prihvaćaju da prestaju biti roditelji svojem djetetu kad navrši 18 godina.

Upravo zato što je i dalje majka svome sinu, ona misli da zna što je za njega najbolje i ako mu nešto savjetuje, ona to čini u najboljoj namjeri. Ona želi poštovanje; Bez obzira što ti o njoj mislila, ona je tog muškarca odgojila i podigla na noge. Osim ako ga nije zlostavljala fizički ili psihički, ona zaslužuje poštovanje i tebe i svojeg sina. Možda ti neće lako pasti, no bez obzira što se vaše životne filozofije beskrajno razlikuju, pokaži joj poštovanje, zaslužila je.

Ne može čitati misli; Kad si s nekim često, lako mu je 'stati na žulj', a da toga nisi ni svjesna. Ako je tvoja svekrva napravila nešto što ti smeta, možda toga nije ni svjesna. Reci joj to mirno i zamoli je da to ne ponovi. Ljubazno.

I nju je moguće povrijediti; Iako ti se možda čini kao vječna kritičarka opsjednuta kontroliranjem vaših života, možda je njezino ponašanje posljedica nekog nedavnog događaja u kojem si je povrijedili, a da ni ne znaš. Pokušaj saznati i to ispraviti.

Izvor: miss7.24sata.hr

Pokreće Blogger.