Kako voljeti ženu koja ne vjeruje olako drugima

Bez obzira koliko puta bila slomljena dosad, znaj da žena koja ne vjeruje olako drugima, nije uvijek bila tako teška.


Žena koja ne vjeruje olako drugima, ponaša se na sličan način prema svima, bilo da se radi o novim prijateljstvima ili nečem drugom. Ako procjeni da se određeni odnos može razviti u nešto prekrasno, ona će oprezno otkrivati sebe, dio po dio.

Način na koji se smije, svoje neobične i pomalo čudne navike, kao primjerice da uživa u skakanju niz stepenice i na kraju će ti otkriti svoje drage uspomene iz djetinjstva. Ona će primijetiti sve o tebi, način na koji tretiraš potpune strance i nastavit će analizirati vaš odnos i nakon što ga stvorite.



Ona je žena koja ima niz slojeva koje je stavljala kako bi se zaštitila nakon svih padova koje je doživjela. Zbog njih se pretvorila u predivnu školjku, odbacujući svoju čahuru. Žena koja ne vjeruje olako drugima želi biti shvaćena unatoč svojoj zatvorenosti. Ona zna da je upravo ta zatvorenost dovoljan razlog da netko odustane od nje.

Ona se na prvu doima kao snažna, neovisna žena, sigurna u sebe i svoje sposobnosti. No ona je također žena koju ćeš krivo shvatiti, etiketirajući je kao onu koja se boji predati nekom odnosu jer ne ostvaruje lako veze s ljudima. Zbog nje možeš osjetiti određenu prisnost, ili možda razočarenje jer ona je žena koja ne želi ništa od tebe, a voljna je pružiti ti puno.



Ona će ti dopustiti da joj se približiš, ali ne previše jer se boji pretjerane bliskosti. Ona žudi za danom kada će se opustiti u tvojim rukama, no i najmanja mogućnost koja ukazuje na to da bi mogla patiti, tjera ju da se povlači. Ona takve odluke ne donosi nenadano. Razmišlja o njima i pomno analizira situaciju.

Ponekad će ju takve misli preplaviti do te mjere da neće znati kako se izvući iz njih i zbog toga će se povući. Žena koja ne vjeruje olako drugima zna da ima puno nedostataka i poželjet će, više od ičega, da ju ovaj svijet nije tako slomio. Žalit će za vremenima kada je bila mlada i ispunjena nadom.

No možda ćeš upravo ti biti onaj koji će ju podsjetiti kakav je osjećaj nadati se opet. Možda ćeš ti biti onaj zbog kojeg će povjerovati da dobri i iskreni ljudi još uvijek postoje na ovom svijetu. Bez obzira koliko puta bila slomljena dosad, znaj da žena koja ne vjeruje olako drugima, nije uvijek bila tako teška. Bila je jednom poput tebe, sposobna bezuvjetno voljeti.

Žena koja ne vjeruje olako drugima, polako uči kako si opet vjerovati i prihvatiti spoznaju da bol može pretvoriti i ono najgore u nešto čisto i predivno. Iako zna da su je mnogi iznevjerili dosad, svjesna je da to ne znači da ćeš to učiniti i ti. No potrebno je vrijeme kako bi te dobro upoznala. Prijateljstvo treba njegovati i ne uzimati zdravo za gotovo.

U nekom trenutku sve smo mi imale problem s povjerenjem, bilo sa roditeljima ili bivšim dečkom koji nas je iznevjerio. Ponekad pristajemo ostati u ulozi cure koja je jednom dopustila nekome da joj se približi samo kako bi ju slomio. Takva žena će ostati u toj destruktivnoj ulozi kako bi spriječila otvaranje svojih rana, no žena koja ne vjeruje olako drugima će se boriti kako bi pronašla svoj put iz boli, a na sve loše dane iza nje gledat će kao na lekcije.

Voljeti ženu koja ne vjeruje olako muškarcima, znači biti nježan prema njoj. Morat ćeš ju često uvjeravati, ali i razuvjeravati. Pazi na riječi koje izgovaraš i neka ne budu isprazne. Dokaži ih djelima. Ne uzimaj ju zdravo za gotovo, osobito u konfliktnim situacijama.

Ohrabri je na otvorenost u komunikaciji i budi iskren s njom. Uloži u vaše zajedničko vrijeme, ne prozivaj ju zbog njene prošlosti i budi prisutan, čak i kada nisi u mogućnosti biti fizički uz nju. Nastavi se truditi oko nje kako bi se s vremenom opustila i počela ti vjerovati u potpunosti. No u isto vrijeme, očekuj da ti uzvrati jednakim trudom i komunikacijom.

Obilježje snažnih veza je uzajamna ljubav i pažnja. I na kraju, morat ćeš biti strpljiv. Žena koja ne vjeruje olako ljudima još uvijek zna kako voljeti duboko i vjerno i puno više od toga. Ona je žena koja će ti dati sve ili ništa, a sve je vrijedno čekanja.

zdravaisretna

Pokreće Blogger.