Mnoge žene im zavide: 7 stvari koje prave dame rade drugačije

Muškarci ih vole a žene im zavide


Svi u životu imamo bar jedan primjer samosvjesne, jake žene, bilo da je u pitanju prijatelj ili član obitelji. Njima se obično divimo, njihova osobnost nas privlači, njihovo samopouzdanje zrači. Svaki njihov postupak čini se kao da su prepreku okrenule naopako i pretvorile je u još jedan korak u nizu stepenica kojima se penju ka vrhu. Pitate se u čemu je njihova tajna?

1. Njeguju svoja znanja Jake žene znaju svoju snagu, količinu znanja i sposobnosti, a tijekom života, kako privatno tako i profesionalno, teže postaviti sebe u situacije u kojima mogu iskoristiti svoje vještine. Fokusiraju se na ono u čemu su odlične, umjesto da žale nad svojim slabostima, piše Kurir.



Također, one su svjesne da nisu savršene, ali su svjesne i da je sve to ljudski. One svaku grešku pretvore u korisno iskustvo i obavezno izvuku pouku. 2. Vježbaju samopouzdanje Kad god im je potrebno malo ohrabrenja, bilo da je u pitanju poslovna prezentacija ili privatni sastanak, jake žene, za svaki slučaj, malo “vježbaju” samopouzdanje.

Riječ je o afirmacijama ili vježbanju govora pred ogledalom i oblačenju odjeće u kojoj se osjećaju ženstveno i moćno, u kojoj se dopadaju same sebi kada pogledaju svoj odraz. Jaka, uspješna žena zna koji ritual vježbanja treba upotrijebiti, na taj način otkloni nesigurnost te nastupi profesionalno i prilično besprijekorno.



3. Uživaju u samoći Makar sat vremena blažene tišine, samoće i odmora od ljudi i zadataka, obavezno je kod uspješnih žena. One su svjesne da je i umu i tijelu potreban odmor, zato neće dopustiti da im bilo tko ukrade ovaj sat i naruši njihovu savršenu ravnotežu. Kako možemo kvalitetno i dugoročno davati sebe drugima ukoliko smo sami potrošeni i nezadovoljni?

4. Ne zanima ih model moderne “savršene” žene koji društvo nameće Jake žene koje su sigurne u sebe nikada ne dopuštaju da im mediji ili društvo diktira kako se treba ponašati, oblačiti, izgledati i slično. One nikad neće biti mršave samo zato što je u pitanju trend. Naprotiv, one su jake i uspješne, zato što su svjesne sebe i sigurne u svoje životne izbore.

5. Ništa ne shvaćaju osobno Teške trenutke ove žene nikada ne izbjegavaju iz vrlo prostog razloga – znaju da se ništa neće promijeniti samo zato što ste odlučili ignorirati negativna zbivanja u vašem životu i zato što u svemu vide pozitivnu stranu. One se ne utapaju u depresiju ili tugu, već se hrabro suočavaju sa istinom i traže najbolje moguće rješenje. Također, jake žene su svjesne da ne mogu kontrolirati tuđe ponašanje i emocije, već samo svoje i to im je jedino i važno.


Pokreće Blogger.