Znanstveno istraživanje: Šta će se dogoditi ako pijete samo vodu 30 dana?

Svaka molekula, stanica, tkivo i organ u tijelu – ovisi o vodi i funkcionira pomoću nje.


Voda pruža neku vrstu zdravstvene terapije, osim što održava život. Uvelike utječe na razne tjelesne funkcije i na održavanje dobrog zdravlja. Kada pijete vodu kao primarno piće, izvanredne stvari se mogu dogoditi. Nije svima lako ostvariv poseban režim ispijanja vode, ali on donosi mnoge pozitivne rezultate.

Evo što se može dogoditi kada pijete samo vodu 30 dana, bez promjene prehrane ili rutinske tjelovježbe… Vaša mentalna kreativnost i učinkovitost će biti povećana Kada pijete samo vodu 30 dana, vaš mozak reagira brže, prema „Frontiers in Human Neuroscience Journal“.



Mozak treba tonu kisika kako bi učinkovito radio, a voda je jedan od velikih izvora, vaše funkcije mozga će se pojačati. Pomaže u razmišljanju i pomaže vam da se usredotočite. Također postajete oštroumni, pametni i brzi. Konzumiranjem 8 do 10 šalica vode dnevno poboljšavate svoje kognitivne sposobnosti za čak 30%.

Sporije ćete stariti od svojih vršnjaka Pitka voda usporava proces starenja tako što održava kožu adekvatno hidriranom. Ona vlaži kožu, koža ostaje zdrava, mekana, sjajna, mlada i bez bora. Voda, također, pomaže i kod održavanja mišićnog tonusa. Za realizaciju ove pogodnosti, morate piti čistu vodu.



U članku objavljenom u „Daily Mailu“, 42-godišnja majka uspjela se pomladiti 10 godina jer je 30 dana pila samo vodu. Počela je s tri litre vode dnevno kako bi se riješila svoje dugogodišnje glavobolje i loše probave.

Nakon samo mjesec dana, bila je apsolutno zapanjena spektakularnim rezultatima. Oba njena problema su riješena, jer se u potpunosti oporavila od posljedica kronične dehidracije. Izjavila je: “Ja zaista ne mogu vjerovati koja se promjena vidi na mom licu.

Izgledam kao druga žena. Podočnjaci su nestali nestala, mrlje na koži su nestale. Koža mi je gotovo jednako svježa kao što je bila kad sam bila dijete. Osjećam se lakše, vitkija sam i kondicija mi je bolja, što je iznenađujuće, jer jedino što sam promijenila je količina vode koju pijem. ”

Vaš imunitet će biti ojačan Slovačka poslovica kaže: “Čista voda je prije svega prvi i glavni svjetski lijek.” Bez pretjerivanja! Voda se ponaša kao katalizator za obnovu optimalnih tjelesnih funkcija. Pijenje adekvatne količine vode poboljšava funkciju jetre i bubrega. Ovi organi eliminiraju toksične tvari, otpad i sol iz krvi. „FullFitSure“ tvrdi da dovoljna potrošnja vode neutralizira pH razinu, jača imunitet, pomaže kod bubrežnih kamenaca i drugih bolesti, te smanjuje bolove u tijelu (glavobolju i slično).

Vaše srce će biti snažnije Voda pomaže da vam srce ostane zdravo. Smanjuje opasnost od srčanog udara tako što sprječava zgrušavanje krvi i snižava krvni tlak. Jedna čaša vode sat vremena prije spavanja sprječava srčani udar ili moždani udar. Na taj način srce šalje svježu krv, obogaćenu kisikom, u organe. „American Journal of Epidemiology“ je objavio šestogodišnju studiju koja je pokazala da su ljudi koji su pili više od pet čaša vode na dan imali 41% manju vjerojatnost da će umrijeti od srčanog udara nego oni koji su pili manje od dvije čaše dnevno.

Vaše kosti će biti snažnije Voda obnavlja hrskavicu koja djeluje kao amortizer i štiti zglobne kosti od oštećenja. Postoje mnoga svjedočanstva koja dokazuju da se poboljšava fleksibilnost s adekvatnim unosom vode.

Riješit ćete se suvišnih kilograma Kada 30 dana pijete samo vodu, tijelo uklanja štetne toksine i otpadne tvari iz vitalnih organa. Vaše tijelo postaje čistije, a vaš trbuh postaje ravan. U početku, možete iskusiti povećanje težine ako vaše tijelo zadržava vodu prije no što se prilagodi povećanom unosu vode. Čak i ako je tako, voda suzbija apetit i spašava vas. Uskoro ćete konzumirati manje kalorija, izgubit ćete na težini, voda ispire vaš sustav, čisti vaše tijelo i smanjuje glad. Andrea N. Giancoli, MPH, RD, glasnogovornik Akademije za prehranu i dijetetiku, tvrdi da ispijanje jedne ili dvije čaše vode prije obroka smanjuje apetit. Konzumiranje vode u redovitim intervalima pomoći će vam u reguliranju tjelesne mase.

Vaš metabolizam će se ubrzati Istraživanja su pokazala da konzistentno pijenje vode tijekom dana stimulira metabolizam, bez obzira na prehranu. Prema „Health Fitness Revolution“ – ako popijete ½ l vode odmah nakon buđenja ujutro, vaš metabolizam se ubrzava za 24%.

Pokreće Blogger.