Osvjezite staru odjecu: 5 djelotvornih načina kako možete staroj garderobi vratiti svježinu i sjaj

Zaista je frustirajuće kada izvadite beli veš iz mašine, a on sada ima nežno roze boju.


Ili kada vaše tamno ili crno rublje izbledi i izgubi prvobitnu boju. Postoji mnogo trikova kako da vaše belo rublje ostane belo, ali vrlo malo informacija o tome kako zaštititti boju odeće. Poslušajte neki od naših saveta da bi vaša garderoba dugo bila intenzivnih boja i izgledala kao da je tek kupljena.

1. Crni biber Dodajte kašičicu mlevenog crnog bibera i mašinu zajendo sa deteržentom za pranje. Biber stavite direktno u mašinu, a ne u odeljak za deterdžent i uključite hladno pranje. Biber deluje kao šmirgla i uklanja ostatke sapunice sa odeće. To je obično i razlog zašto boja bledi.



2. So Ako sipate nekoliko kašičica soli u mašinu za pranje veša, imaćete isti efekat. Ovo će sprečiti lepljenje sapunice na vlakna odeće, pa će ona moći da zablista u punom sjaju. 3. Sirće Sirće je, takođe, idealno sredstvo da uklonite štetne ostatke sapuna.

Istovremeno deluje i kao prirodni omekšivač. Kada sledeći put budete prali veš, dodjte šolju sirćeta, i ne brinite, miris će nestati kada se odeća osuši. 4. Limun Kao alternativu, možete dodati i sok od limuna. Ovaj moćni sok će vratiti u život čak i odeću koja je najviše izbledela.



5. Kafa Naravno, postoji i opcija da koristite kafu ili crni čaj kao sredstvo za prirodno bojenje tamne odeće. Skuvajte dve šolje pića po izboru, i sipajte ih u mašinu (ne u pregradu za deterdžent). Setite se da proverite da li ste stavili samo crnu odeću u mašinu - ovo nije namenjeno jarkim bojama.

Sjajna stvar je što sve ove sastojke imamo u kući, a i pristupačni su za kupovinu. Isprobajte ih sami i saznajte koji najbolje deluje!

fokuzz.com

Pokreće Blogger.