Iz ugla jedne žene: Kakve muškarce žena neće da poštuje i vole, i od kojih će uvijek bježati

Sergej i Dina bili su partneri. Dina je iznenada odlučila da ga napusti zbog Dejana. Odnosno, zamolila je Sergeja da napusti njen stan. To ga je uvrijedilo i povrijedilo i u njegovoj glavi bilo je vrijeme za osvetu.


Nije htio da koristi prljave trikove, ali htio je da pokaže Dini da je najbolji. Pogledao se u ogledalo i shvatio da je vrijeme za promjene, kako fizičke tako i psihičke. Krenuo je da radi na sebi, gubio je težinu, gradio mišiće, promijenio frizuru i posvetio se svom unutrašnjem svijetu. 

Njegova transformacija je trajala godinu dana, a prve rezultate je vidio već nakon dva mjeseca. Svidjelo mu se ono što vidi u ogledalu. Nekoliko mjeseci kasnije odlučio je da napravi profil na sajtu za upoznavanje. Zabavljao se dopisujući se sa raznim ženama. Poslije godinu dana sreo se sa Dinom. 



Ni sa jednom drugom mu nije išlo. Sve je propadalo poslije prvog dejta. Dina je rekla da dobro izgleda. Primjetila je promjenu. Ipak, promjena je bila samo fizička. On je ostao isti, ništa se značajno nije promijenilo i Dina ga i dalje nije željela. Bio je jeftin. Ali koja je razlika između skupih i jeftinih ljudi?

Niste skupi kada umjesto sintetike kupite kašmir, kada se vozite najnovijim automobilom umjesto tramvajem. Skupo nema veze sa novcem. Skupo je ono na šta trošite život, na šta trošite sebe. Vaš pogled, način na koji pričate, ton, gestovi i riječnik su ono što je stvarno važno. 



Evo nekoliko stvari koje vas čine jeftinim: navika da krivite druge za svoje probleme, navika da se prepuštate situaciji, poročne navike, bijes, razdražljivost, ružan i nepristojan riječnik, želja da uništite drugima život, nerazumijevanje sebe i drugih. 

Zapamtite da nikakve skupe stvari i nikakav novac neće vas spasiti života. Oni mogu biti od koristi, ali pravi život je satkan od napornog rada, strpljenja, iskušenja i iskrene ljubavi.

Pokreće Blogger.