Izgubljeno povjerenje se teško vraća nazad - 7 stvari trebate znati ako želite oprostiti prevaru

Pojedine osobe su spremne preći preko čina preljube, i opostiti partneru takvu vrstu izdaje. 


Postavlja se pitanje, da li odnos poslije toga može isto da funkcioniše? Iz iskustva žena koje su bile spremne preći preko preljube svog izabranika, iznosi se sedam stvari koje trebate znati ukoliko odlučite ipak partneru oprostiti ovakav čin: 

1. Stvari više nikada neće biti iste: Stvari u većini slučajeva jednostavno više ne mogu isto da funkcionišu. Jako rijedak slučaj jeste da osoba do te mjere oprosti i spremna je da se nikada ne vrati na tu temu. Ukoliko na taj način ne oporstite, jako je teško dalje funkcionisati. 



2. Nemojte sebe kriviti jer vas je partner prevario: Znajte da niste vi krivi kada vaš partner uradi ovakvu stvar. Osoba je sklona sebe kriviti i dovoditi u depresivna stanja. Međutim, za tim nema potrebe. Ako ne možete se izboriti sa ovom situacijom, koliko god bilo teško nastavite sami dalje. 

3. Pogreške su moguće: Ukoliko vaš partner je jednom učinio takvu stvar i vi ste oprostili i nastavili dalje, to tako i prihvatite. Ako se osoba iskreno pokajala i više svoje radnje ne ponavlja, možda je vaša druga šansa i opravdana. 4. Dajte sebi vremena: Možda vam je jednostavno samo potrebno vrijeme. 



Ako ste odlučili oprostiti prevaru, dajte sebi vremena da takvu činjenicu prihvatite. Ukoliko i nakon dužeg vremena ne možete se izboriti i na samu pomisao vam se stvara osjećaj nelagode, onda jednostavno niste spremni oprostiti. 

5. Možda će vaše samopouzdanje dobiti na značaju: Ponekad je partner spreman da vas moli kako bi se vratio u odnos. A, vama to svakako prija i dobijate na samopouzdanju. I skloni ste razmišljanju šta i kako da učinite. 6. Javlja vam se strah: Ne biste trebali živjeti u strahu. 

Ako vam se javi osjećaj stalnog straha da bi osoba mogla ponovit isto, onda se jednostavno radi o osjećaju nepovjerenja, a tada se već trebate zapitati da li vam to treba. 7. Veza nakon prevare može biti bolja: U pojedinim vezama nakon čina preljube, odnosi znaju da budu bolji. 

Razlog tome jeste što se partner koji je prevario, spreman da radi sve kako bi odnos bio sve bolji i kako bi se iskupio za svoje djelo. Drugi partner takođe biva zadovoljan i prihvata nastavak odnosa.

Pokreće Blogger.