Ljubavnica je žena koja nije dovoljno zanimljiva da bude supruga - Sveštenik Efanov o preljubi

Sveštenik Andrej Efanov se osvrnuo na problem preljube i uputio par savjeta za one koje su u vezi sa zauzetim ili oženjenim muškarcima. 


Na internter stranici Foma, čitaoci imaju mogućnost da postavljaju pitanja sveštenicima, koji daju opširan odgovor vodeći se religijskim i duhovnim shvatanjima. Među mnogim pitanjima, za pomoć se obratila žena koja je postavila pitanje: "Kako da prestanem biti ljubavnica?" 

Sveštenik Andrej Efanov odgovara: "Odgovor je vrlo jednostavan: samo prestanite to biti. Odnosno, ako vam muškarac ponudi format "slobodnih"veza (vezu u kojoj će biti ljubavi ali neće biti braka) odbijte to. 



Nije bitno da li je muškarac oženjen ili ne, bitno je da prihvatite samo normalne vrste odnosa! Razumijem da ovim pristupom možete izgubiti vezu koju imate, ali zapravo bolje je da je izgubite nego da budete to što jeste.

Zdrava veza je kada muškarac i žena teže normalnom odnosu u kojem ima ljubavi, poštovanja i u kojem tretiraju jedno drugog sa ljubavlju i poštovanjem. To je ono što je ljubav, a fizička intimnost je samo jedan od aspekata prave ljubavi. 



Kada se odnosi razvijaju normalnim tokom oni se smatraju trajnim, doživotnim, a za čovjeka koji je duhovno nadahnut - i vječnim. Ljubavnica je očigledno privremena opcija, rezerva. Muškarac koji voli i koji želi da žena bude samo njegova do kraja života predlaže brak, dok onaj koji ne osjeća tako drži ženu na distanci, a ona sa tim dobija status ljubavnice.

Drugim riječima, ljubavnica je osoba sa kojom muškarac zadovoljava neke svoje potrebe kao npr. emocije, komunikaciju ili finansije. Biti ljubavnica znači svjesno ući u vezu u kojoj je muškarac ne shvata ozbiljno. 

Možete reći bilo šta, ali glavni dokaz su djela, a prema djelima ispada da ste privremena opcija. Ako se prema sebi ophodite s ljubavlju i poštovanjem, mislim da ćete sasvim lako shvatiti da vam nije potreban ovaj status ljubavnika. Ako govorimo o odnosima sa oženjenim muškarcem, nema se tu o čemu pričati.

Zašto vam treba muškarac koji odlazi od svoje žene? Pa onda odlazi i od tebe? Takva veza je tajna veza, a ta veza u sebi sadrži osobe koji će biti direktni krivci za raspad jedne porodice. Nije vam to potrebno.

Pokreće Blogger.