Kako se ponašati da ne izgubite ljubav i poštovanje muškarca: Glavno pravilo svake žene

Preuzimanje prevelike odgovornosti, tereta i obaveza ze pojedine žene kao da je postalo nešto u potpunosti normalno. 


To baš i ne bi trebalo da bude slučaj. Postoje žene koje jednostavno sve stave na svoja leđa. Posao, porodicu, organizaciju svakodnevnih aktivnosti, raznorazna životna pitanja itd. U stanju je da ujutro ustaje prije svih, pripremi doručak za čitavu poodicu, odvede djecu u vrtić, trči na posao, pa poslije posla kupi djecu iz vrtića, vraća se kući, priprema večeru, održava higijenu, radi zadatke sa djecom.

Zapravo, žena je temelj na kome sve počiva. Čini joj se da ako nestane na nekoliko sati, da će sve nestati. Muž i djeca ostati gladni, kuća neuredna, obaveze zapostavljene. Kao da su oni mačići zapostavljeni od strane majke. I zapravo to i biva tako. 



Takve žene ne znaju šta je par sati tišine. Par sati samo za njih i njihove potrebe. I tu nastaje greška. Ali, šta je zapravo problem kod takvih žena? U ovakvoj situaciji se često kaže da je muž kriv, lijen i neodgovoran, ali da li je to zaista tako? 

Poenta je da žena ne želi da se odrekne svoje "moći", perfekcionizma i da se bar na trenutak ne plaši da kada nje nema, da će se kuća raspasti kao da je od karata. Znači, problematika nastaje više od strane žene i njenih uvjerenja. 



Žene su skolne razmišljanju "Ako prepustim da muž skuva večeru, onda ću dva sata ostati da pospremam kuhinju za njim". Takve misli se javljaju kada i na trenutak pomisle da prepuste nešto svom suprugu. Ali, potrebno je da se oslobodite ovakvih misli i odgovornosti. 

Više da se prepustite i dozvolite učešće i drugim članovima porodice. Biti jaka je u redu. Ali to ujedno znači i ponekad dopustiti da budeš slaba. Normalno je da čišćenje prepustite djeci, pranje sudova mužu itd. 

"Da bi nešto postigla u savremenom svijetu, žena mora da radi kao konj. Ali ako ona zaista radi kao konj, onda to znači da nije postigla da joj je muškarac bude oslonac u životu". Žene, razmislite i prestanite sve da vučete na svoja leđa.

Prvo, vaš muž je takođe odrasla osoba i nema potrebe da od njega pravite dijete. Takođe, ne pravite djecu invalidima, već im dopustite da rade i da znaju šta su njihove obaveze. A sebi dopustite više vremena za sebe i svoje potrebe. Na taj način ćete jedino sačuvati zdravu psihu i zdravu porodicu. I nećete doći u stanje nezahvalnosti i riječi "Sve je na meni, niko me ne poštuje i svi su nesposobni za sve".

Pokreće Blogger.