Daju sve od sebe da dobiju šta žele - 8 znakova da je vaš partner majstor manipulacija

Ponekad nam je jako teško prepoznati manipulatora, posebno na početku veze kada smo zaljubljeni i ne vidimo dalje od svog nosa. 


Niko ne želi postati žrtva manipulatora, ali to često postanemo mimo svoje volje. Manipulatora možete lako prepoznati ako se malo potrudite i pažljivi pogledate, a u tome vam mogu pomoći znakovi koje ćemo vam nabrojati u nastavku. 

1. Stalno prelazi granicu; Koliko god se vi trudili da postavite granice, on ne obraća pažnju na to i ne poštuje ih. Ako vaš partner nastavlja po svome čak i onda kada mu kažete da vam se ne sviđa to što radi, više je nego jasno da je manipulator. 



2. Ne razumije šta znači ne; Manipulatori su u stanju uraditi sve što je potrebno da dobiju ono što želi. Nije ih briga što im govorite ne, oni će uvijek pokušati da vas ubijede da promijenite mišljenje. 3. Govori vam samo ono što želi da znate; Manipulator će vam uvijek reći samo ono što želi da znate jer mu je tako lakše da manipuliše i upravlja sa vama. 

4. Optužuje vas za sve; Kada pokušate da mu kažete da vam se ne sviđa njegovo ponašanje, on će se ponašati kao da se vi loše ponašate prema njemu i trudiće se da okrene situaciju u svoju korist. To će najlakše postići ako vas optužuje za one stvari koje ste rekli da vama smetaju. 



5. Prebacuje krivicu na vas; Manipulator će uvijek pokušavati da vam nametne osjećaj krivice jer će vas tako lakpe kontrolisati. Bez obzira o čemu se radi i kakav se problem pojavi, vi ste uvijek dežurni krivac. 6. Koriste vaše riječi protiv vas; Manipulator če vješto iskoristiti vaše riječi i koristiti ih protiv vas. 

7. Upravljaju vama; Manipulator će vas vješto natjerati da uradite ono što on želi da ni sami nećete biti svjesni kako je to izveo. Imaćete osjećaj kao da imate sve pod kontrolom, a u stvari manipulator će kontrolisati i vas i situaciju u kojoj se nalazite. 8. Uvlače treću stranu; Naravno, ta treća osoba je uvijek na strani manipulatota i pomaže joj da vas ubjedi da je on u pravu i da je sve ono što on čini ispravno.

Pokreće Blogger.