Budi umjetničko djelo, a ne jeftina kopija - 20 zlatnih pravila za svaku ženu

Svaka žene je lijepa na svoj način i svaka od njih u sebi nosi jednu posebnu energiju. Žene su te koje inspirušu muškarce na velika djela, one su njihova velika podrška i izvor njihove snage. 


Donosimo vam dvadeset pravila žena koje u sebi nose jaku žensku energiju koja pozitivno utiče na druge. 1. Ne razmišljajte o svojim manama; Umjesto da se fokusirate na svoje mane, fokusirajte se na svoje vrline i talente. 

On toga gdje usmjerite svoj fokus zavisi vaša energija. Fokusirajte se na pozitivne stvari i sve će biti onako kako želite. 2. Uvijek saslušate druge; Čak i kada mislite da vam nije potreban ničiji savjet, potrudite se da saslušate ono šta drugi imaju da vam kažu. 



Ponekad ljudi samo žele da ih neko sasluša i ništa više. 3. Budi jedinstvena; Nemojte se truditi da kopirate druge, budite jedinstveni. Zapamtite da je uvijek bolje biti skupocjeno umjetničko djelo nego jeftina kopija. 

4. Vodite računa o svom hodu; Vaš hod mnogo govori o vama zato se trudite da uvijek hodate uspravno i graciozno. 5. Čitajte; Osobe koje mnogo čitaju su uvijek zanimlive i sa njima uvijek imate o čemu razgovarati. Osim toga, na taj način poboljšavate svoj govor i širite svoj riječnik. 



6. Vodite računa o izgledu; Za ženu je jako važno da uvijek vodi računa o svom izgledu i da se uvijek trudi da izgleda lijepo. Nemojte nikako dozvoliti sebi da se zapustite i ne brinete o sebi. 7. Fokusiraj se na svoje ciljeve; Uvijek se trudite da postavite sebi realne ciljeve i da ih ostvarujete. 

8. Budite pomalo tajanstveni; Nemojte svima otkrivati svaki detalj svog života. Ne moraju svio sve znati. 9. Ne galamite; Čak i onda kada ste jako ljuti trudite se da ne podižete svoj glas. Budite dostojanstveni i zapamtite da je ponekad tih glas strašniji od galame. 

10. Ne trudite se da pokažete koliko ste pametni; Nemojte se truditi da budete superiorniji u odnosu na druge. Pomozite drugima ne zato da biste dobili priznanje već zato što to zaista želite. 11. Fokusiraj se na sebe ne na druge; Vodite računa o sebi i svojim prioritetima. 

Uvijek se trudite da sebe i svoje potrebe stavite ispred svih. 12. Smijte se; Osmijeh je najljepši ukras na ženi zato se uvijek trudite da imate osmijeh na svom licu. 13. Dijelite komplimente; Recite drugima lijepe stvari, ali ne samo zato da biste rekli nešto lijepo već zato što to zaista mislite. 

Tako će vam se pozitivna enegija koju širite vratiti. 14. Ne komplikujte život; Nemojte preuveličavati svoje probleme, nemojte dramiti i i praviti od muve medvjeda. Kasnije će vam biti teško da se vratite u normalu. 15. Dobro organizujte svoje vrijeme; Nemojte ležati kod kuće i ljenčariti ako možete izaći napolje i uraditi neku korisnu stvar. 

Ne ćekajte da vas život natjera na promjene već sami unesite promjene u svoj život. 16. Ne brini šta drugi misle; Fokusirajte se na ono ko ste i šta ste postigli u životu i ne opterećujte se tuđim mišljenjem. 17. Ne zavidi; Budite zahvalni na onome šta imate umjesto da zavidite drugima na onome šta oni imaju. 18. Ne laži; Uvijek se trudite da budete iskreni i da govorite istinu. 

Zapamtite da je istina uvijek bolja ma kakva bila. 19. Ne trudi se da ugodiš svima; Prvo se trudite da ugodite sebi jer je nemoguće da ugodite svima. 20. Vjerujte u čuda; Što više budete vjerovali u čuda češće će vam se dešavati.

Pokreće Blogger.