Pojedine dame prkose godinama: Posebno paze na 5 dijelova tijela koji nas vremenom “izdaju”

Kada je u pitanju briga o sebi ne smijemo se fokusirati samo na jednu stvar, već moramo posvetiti jednaku pažnju cijelom svom tijelu i ne smijemo zanemariti ni jedan njegov dio. 


Sigurno ste nekad vidjeli ženu koja izgleda jako lijepo, vidi se da je sređena i da vodi računa o sebi, ali kada joj se približite tek tada primijetite neke dijelove njenog tijela koje je zanemarila, a koji kvare cijeli njen izgled. 

Postoje žene koje jednostavno prkose godinama i kojima je teško naći neku manu u izgledu, a razlog tome je što te žene posvećuju jednaku pažnju svakom dijelu svog tijela i ne zanemaruju one dijelove koji vremenom mogu da odaju njihovu dob. 



1. Ušne školjke; Ušne školjke zahtijevaju jednaku njegu kao i cijelo vaše lice jer se sa godinama rastežu i opuštaju. Svako veče prije spavanja skinite sav nakit sa sebe, posebno naušnice koje mnogi zaboravljaju skinuti te nakon toga nanesite hidratantnu kremu na svoje ušne školjke. 

Nemojte nositi teške naušnice svaki dan i dozvolite svojim ušima da se malo odmore. 2. Obrve i trepavice; Kako starimo i naše obrve i trepavice počinju da se prorjeđuju i gube svoj izgled. Zapamtite da su obrve okvir našeg lica i bez njih bi naše lice izgledalo jako ružno. 



Zato je jako važno da redovno nanosite sredstvo za rast trepavica i obrva te ako ste u mogućnosti da posjetite kozmetičara koji bi ih doveo u red. 3. Laktovi; Nemojte se dovesti u situaciju da se na vašim laktovina stvore otvrdci od kože koji jako ružno izgledaju. 

Svakom dijelu tijela je potrebna njega pa i vašim laktovima. Zato obavezno bar jednom sedmično uradite piling laktova, redovno ih mažite hidratantnom kremom i stavljajte na njih hranjive maske i ulja. 4. Vrat; Vrat najlakše može otkriti vaše godine. 

Nije dovoljno samo redovno nanositi kremu na kožu lica i vrata, počnite što prije raditi vježbe za zatezanje vrata. Na internetu možete pronaći mnoštvo tehnika i masaža za lice i vrat koje će vam pomoći da održite tonus mišića i zategnete kožu lica i vrata. 

5. Ruke; Opuštena koža na vašim nadlakticama će pokvariti cijelu vašu sliku i lijep izgled. Da biste to izbjegli potrebno je da redovno vježbate kako biste zategli kožu ruku. Rukama je takođe potrebna jednaka njega kao i vašem licu zato redovno nanosite hidratantnu kremu na svoje ruke i ramena. Ako ste u mogućnosti dobro bi bilo sa vremena na vrijeme otići na masažu.

Pokreće Blogger.