Koja je zapravo razlika između luksuzne i siromašne žene - Skupa odjeća i kozmetika nemaju veze s tim

Luksuz i bogatstvo se ne ogledaju u količini novca koju imate niti se siromaštvo ogleda u nedostatku istog. Možete imati milione, a biti siromašna osoba, a možete biti osoba koja nema novca, ali koja je duhovno bogata. 


Najveći luksuz danas je imati svoj stav i svoje mišljenje. Upravo luksuzna žena to koristi i dozvoljava sebi da živi luksuzan život. Luksuzna žena se ne pretvara da je neko drugi, već koristi svoju prirodnu ljepotu koju joj je priroda dala. 

Ona zna koliko je posebna i jedinstvena i ne stidi se to pokazati. Vrijeme je takođe veliki luksuz, zato luksuzna žena pametno troši svoje vrijeme. Ona se ne zamara glupostima već ulaže u sebe i razvija se kako emocionalno tako i duhovno. 



Ona ne troši svoje vrijeme na prazne razgovore, nevažne ljude i stvari koje joj oduzimaju energiju. Ona radije to vrijeme posveti sebi i ne troši svoje emocije na nevažne stvari. Ona nikada ne troši svoja osjećanja na ljude koji crpe njenu energiju i čine da se osjeća loše. 

Ona se radije posvećuje ljudima koje voli, koji vole nju i sa kojima je pravi blagoslov provoditi vrijeme. Luksuzna žena zna kako da kaže "ne" i nikada je nećete vidjeti da radi stvari koje ne želi. Ona pazi na svoje riječi, ona poštuje ljude, ali zahtjeva da se i prema njoj pokaže isto poštovanje. 



Ne dopušta da joj drugi nameću svoje stavove i mišljenja. Ona hrabro brani svoje stavove i ne dozvoljava nikome da je ubjedi u nešto što zna da nije dobro. Svaka žena može biti luksuzna žena ako to želi. Nije lako, ali je svakako izvodljivo. 

Luksuz je kada volite sebe, kada dozvoljavate drugima da vas vole, kada vjerujete ljudima, kada znate da zaslužujete sreću. Luksuz je kada dozvoliš sebi da budeš svoja, kada imaš svoj stav i svoje mišljenje. Luksuzne žene ne reaguju na uvrede i omalovažavanja jer znaju da to više govori o ljudima koji izgovaraju te riječi nego o njima. 

Ako želite biti luksuzna žena morate shvatiti da se sav vaš luksuz krije u vama, samo ga morate pronaći. Zapamtite da imate jedan život i da imate obilje mogućnosti da rastete i razvijate se u jednu zaista bogatu ženu. Sve zavisi samo do vas. Nemojte odlagati svoj luksuzni život za kasnije i počnite ga živjeti odmah.

Pokreće Blogger.