“Dok god postoje razvodi, brak ima smisla” - Mudre izjave poznate francuske glumice

Mnoge žene iz neznanja prave sitne greške koje mogu dovesti do velikih promjena u njihovom životu. Mnoge žene odlučuju da žive po savjetima svojim majki i baki. 


Slijepo prate njihove savjete i misle da će samo ako budu ugađale svom suprugu imati srećan život. Kasnije se razočaraju jer shvate da tu nema sreće. Druga kategorija su one žene koje su u životu napravile mnoge greške, ali i dalje vjeruju da je život lijep i da ne treba žaliti ni za čim. 

Mislim da žena prije svega treba raditi na sebi i ne smije sebi dozvoliti da sa 50 pravi greške koje je pravila sa 20. Želim sa vama podijeliti nekoliko mudrih izjava poznate francuske glumice Catherine Deneuve, koji bi vam možda mogli biti od koristi. 



1. Budite manje nervozni; "Kad si mlad, mnogo patiš i brineš sve izgleda veoma važno i ozbiljno, ali vremenom sve postaje lakše." Naravno da ne smijemo zanemariti stvari koje su nam jako važne u životu i od kojih može zavisiti naša budućnost, ali ne smijemo sebi dozvoliti da se nerviramo zbog stvari koje ne možemo kontrolisati i na koje ne možemo uticati. 

2. Opustite se i budite svoji; "Nemoguće je biti lijep svakog minuta, a "zauvijek" još više. Kao i svakom čovjeku, poznato mi je loše zdravlje, umor, dešava se da mi se uopšte ne sviđa ono što vidim u ogledalu. I općenito, postoje stvari u životu koje su mnogo važnije i vrjednije od vanjske ljepote."



3. O ukusima; "Suština parfema je da ispriča priču o vama, ali ne nužno sve i ne nužno svima" Ne mora svako znati da nosite brendiranu odjeću, to je nešto što naglašavaju samo žene bez ukusa i stila. Žena može izgledati privlačno ui u odjeći koja ne nosi ime neke velike modne kuće. 

4. O braku; "Dok god postoje razvodi, brak ima smisla." Žena ne bi trebala pristajati da živi sa muškarcem prije braka. Ako vas muškarac zaista voli, oženiće vas. 5. O majčinstvu; "Ja sam majka, a majka nikad nije sama." 

Nemojte čekati da se pojavi najpogodniji kandidat koji bi mogao postati otac vašem djetetu. Tako će vam godine proći uzalud. 6. O tugi; "Pokušajte da pjevate češće. Pjevanje greje dušu." Kada ste tužni zapjevajte svoju omiljenu pjesmu i otjerajte tugu.

Pokreće Blogger.