Bio si u pravu, nisi bio kao svi drugi momci - Bio si mnogo gori: Priča prevarene žene

Na neke osobe ponekad potrošimo i nekoliko godina svog života da bi na kraju shvatili da tu osobu uopšte nismo poznavali. Nisam sigurna da znam koga sam voljela zadnjih godinu dana. 


Da li sam voljela tebe ili neku izmišljenu ličnost u svojoj glavi. Mislila sam da si savršen i da si muškarac kakav mi je potreban. Bio si pun ljubavi, poklanjao mi pažnju i bio si spreman učiniti sve za mene. Sve mi se činilo previše savršenim da bi bilo istinito, ali si me ti ubijedio da si ti prava osoba za mene i da nam je suđeno da budemo zajedno. 

Uvjeravao si me da nisi kao drugi muškarci i da ti mogu vjerovati, poklanjao si mi ljubav i pažnju i nisi želio odustati od naše vez. Napokon sam se prepustila tvojoj ljubavi, ali umjesto da uživamu njoj stvari su počele da se mijenjaju. 



Polako sam počela da primjećujem tvoje laži i obmane te sam vidjela da nisi ni nalik na onog muškarca kakvim si se predstavljao na početku. Da, bio si u pravu. Nisi bio kao svi drugi muškarci bio si mnogo gori. Svjesna sam da svaki muškarac ponekad izrekne neku laž, ali ti si lagao gotovo o svemu. 

Laganje ti je u prirodi. Želio si sakriti svoje pravo lice i pretvarao si se da si neko sasvim drugi. Svo to vrijeme koliko je naša veza trajala ti si vodio dvostruki život. Lagao si me i varao, a meni je trebalo dosta vremena da sve to vidim. 



Čak i kada sam vidjela da nešto nije u redu, nisam željela prihvatiti istinu. Bila sam glupa što sam ti vjerovala toga sam sada svjesna, ali sam te voljela i vjerovala sam ti. Kada sam saznala za sve tvoje laži, za drugu porodicu koju imaš nisam više mogla da podnesem tvoje laži. 

Nisam željela da tvoja nedužna žena pati zbog mene. Morla sam prihvatiti da nikada u potpunosti nisi bio iskren prema meni, da si me koristio samo kako bi jačao svoj ego. Vidjela sam da tvoje "Volim te" ne znači ništa i da si ga govorio mnogim ženama.

Nikada nisi bio dovoljno muško da priznaš sve i da preuzmeš odgovornost za svoje postupke. Kada si me lagao oduzimao si mi slobodu izbora, donosio si odluke umjesto mene i vrijeđao si moju inteligenciju. Da li si mislio da nikada neću prozrjeti tvoje laži? 

 Trebalo mi je mnogo vremena da napokon kažem da je dosta. Previše puta sam ti opraštala i davala sam ti više šansi nego što si zaslužio. Ne želim ti više dozvoliti da me hraniš svojim lažima i da manipulišeš sa mnom. Ti se nikada nećeš promjeniti, nikada nećeš biti iskren i nikada nećeš prestati da govoriš laži. 

Možda bih ti mogla oprostiti što si me varao i lagao, ali ti ne mogu oprostiti što si od mene napravio pesimističnu i paranoičnu osobu.

Pokreće Blogger.