Život je prekratak da ga trošite na pogrešne muškarce - Životna pravila legendarne ruske glumice

Poznata ruska glumica Faina Ranevskaya je bila kraljica sarkazma i majstorica sporednih uloga. 


Iako nikada nije odigrala ni jednu veliku ulogu, svrstana je među najistaknutije glumice 20. vijeka. Kada je rekla svom ocu da želi postati glumica, on joj je rekao da zbog svog izgleda nikada neće uspjeti u tome. Nakon toga je napustila svoj dom u 18. godini i nikada više nije vidjela svog oca. 

Svojevremeno je za svog oca rekla da je bio siromašni naftaš. Iako su mnogi smatrali da ima loš karakter on ja to negirala i govorila da ona samo ima karakter. Za 60 godina svoje karijere odigrala je na desetine uloga u pozorištu i glumila u više od 20 filmova. 



Nikada se nije udavala a njen vjerni životni pratilac je bio njen pad Boj. Ona je vjerovala da psi imaju više saosjećanja i plemenitosti nego neki ljudi. Kako je često bila bolesna često je provodila vrijeme u bolnicama, a na pitanje da li je bolesna ona bi odgovorila "Ne, samo tako izgledam". 

U nastavnu pročitajte neke od njenih mnogih citata koji nam mogu poslužiti kao važne životne lekcije. 1. "Optimizam je nedostatak informacija." 2. "Žena je, naravno, pametnija. Da li ste ikada čuli za ženu koja bi izgubila glavu samo zato što muškarac ima lijepe noge?" 



3. "Život je prekratak da bismo ga trošili na dijete, pohlepne muškarce i loše raspoloženje." 4. "Ima ljudi koji samo žele prići i pitati da li je teško živjeti bez mozga." 5. "Zdravlje je kada te svaki dan boli na drugom mjestu" 6. "Pustite idiote i klovnove iz svog života. Cirkus mora da ide na turneju." 

7. "Čak i ispod najpretencioznijeg paunovog repa uvijek se nalazi obična kokošja guza" 8. "Nema debelih žena, ima samo male odjeće." 9. "Sažaljenje se daje besplatno, ali zavist se mora zaslužiti." 10. "Novac je najveća prljavština" 

11. "Sve ugodno na ovom svijetu je ili štetno, ili nemoralno, ili vodi do gojaznosti." 12. "Ako žena hoda pognute glave, ona ima ljubavnika! Ako žena hoda uzdignute glave, ona ima ljubavnika! Ako žena drži glavu uspravno, ona ima ljubavnika! I uopšteno ako žena ima glavu, onda ima ljubavnika!"

Pokreće Blogger.