Pojedini muškarci vezu ne shvataju ozbiljno - Često su emocionalno hladni iz 10 razloga

Mnoge žene su se našle u situaciji kada muškarac ne priča o zajedničkoj budućnosti, ne pokazuje dovoljno topline, ne priča o ljubavi, a ipak ženu drži uz sebe i ne daje joj slobodu. 


Ponekad to može biti jako bolna situacija jer imate osjećaj da vas toliko toga veže, ali vas u isto vrijeme toliko toga razdvaja. Muškarci i žene imaju različite poglede na vezu, pa su muškarci često emocionalno hladniji kako u vezi tako i kasnije u braku. 

Zbog čega se to dešava? 1. On je ženskaroš; Ovi muškarci vezu ne shvataju ozbiljno. Lako ulaze u veze, ali ne žele nikakvu obavezu. Često je ovim muškarcima veza potrebna samo kako bi pobjegli od dosade. 



2. On je perfekcionista; Neki muškarci su perfekcionisti i cijeli život traže nepostojeće savršenstvo. Ovaj muškarac će vam uvijek naći neku manu bez obzira na sve dobre osobine koje posjedujete. Takva veza skoro uvijek završava neuspješno. 

3. Previše je nezavisan ili zavisan; Zavisni muškarci uvijek traže odobrenje od partnera iz bilo kog razloga, dok se nezavisni sa druge strane plaše pokazati osjećanja kako ne bi izgledali slabi i ranjivi. I jedni i drugi na neki način izbjegavaju emocionalnu vezanost. 



4. Imao je loše veze u prošlosti; Mnogi muškarci zbog lošeg iskustva u vezama u prošlosti izbjegavaju da se vežu i pokazuju emocije. 5. Posvećen je karijeri; Nekim muškarcima su karijera i uspjeh uvijek na prvom mjestu i misle da je rad na vezama samo gubljenje vremena. 

Za njih je karijera centar njihovog svijeta, a ljubav i veze su negdje po strani. 6. Materijalna nestabilnost; Kada muškarac nije finansijski siguran to u velikoj mjeri može uticati na njegovo samopouzdanje i samopoštovanje. 

To se takođe neće najbolje odraziti na njihov ljubavni život. Ako muškarac shvati da ne može obezbjediti svojoj porodici sve što joj je potrebno može se povući u sebe. 7. Imao je teško djetinjstvo; Mnogi naši problemi potiču iz djetinjstva pa tako i emocionalna odvojenost. 

Muškarci koji su imali teško djetinjstvo i koji u djetinjstvu nisu dobijali dovoljno ljubavi od svojih roditelja su emocionalno hladniji i nedostupniji. 8. Ubjeđen je da nije dobar za vas; Kada je žena uspješnija od muškarca ili je jako lijepa i privlačna, muškarac može pomisliti da nije dovoljno dobar za nju te može biti hladan prema njoj. 

On se plaši da bi žena mogla sresti boljeg muškarca od njega i otići zbog čega izbjegava da pokazuje osjećanja i da se veže. 9. Ima lične probleme; Mnogi muškarci svoje lične probleme ne žele dijeliti ni sa kim zbog čega mogu izgledati hladno i emocionalno nedostupno. 

Ti njegovi lični problemi ga mogu sprječavati da se veže i gradi vezu sa ženom. 10. Imate različite životne ciljeve; Ako muškarac ne dijeli barem slične životne ciljeve kao i vi male su šanse da će se između vas pojaviti emocionalna bliskost. Takvi muškarci uglavnom teže samo svojim ciljevima i ne žele da ih bilo šta ometa u tome.

Pokreće Blogger.