Iz ugla jedne žene: Samo žena koja zna svoju vrijednost zna tačno šta želi od muškarca

Mnoge žene vole da se hvale time što si slobodne i nezavisne, a potajno su veoma razočarane na takav svoj život. 


Mnoge od tih slobodnih i nezavisnih žena žele muškarca koji će biti uz njih i koji će im ponuditi pomoć kada im bude potrebna. Mnoge od tih žena su veoma nesigurne i sumnjaju same u sebe. Pojedine žene misle da je dovoljno biti nezavisna i slobodna žena, a mnoge zaboravljaju da žena treba biti samouvjerena i sigurna u sebe jer samo takva žena zna svoju vrijednost i uvijek jasno zna šta želi od muškarca i od veze. 

Samouvjerena i sigurna žena se neće mjenjani ni zbog koga, posebno ne zbog muškarca koji nema šta da joj ponudi. Samouvjerena žena se ne plaši da će ostati sama. Za nju veza nije jedini cilj u životu jer je ona svjesna da postoje mnoge druge stvari koje su jako važne. 



Samouvjerena žena koja je sigurna u sebe traži kvalitetnu vezu u kojoj će dobiti ono šta joj je potrebno i neće pristati na manje. Da bi žena postala samouvjerena potrebno je mnogo rada na sebi. To jeste težak put, ali nije nedostižan. 

Zbog toga samouvjerene žene traže iste muškarce kao što su i one same. Traže nekoga ko će da ih razumije i podrži. One su svjesne da graditi odnos sa nesigurnom osobom koja ne zna šta želi nije dobro i da iz te veze neće dobiti ono što joj treba. 



Zato ako želite postati samouvjerena žena koja zna šta želi od života morate biti spremi na dug i naporan put. Prije svega morate u sebi pronaći ženu koja zna koliko vrijedi. Budite spremni na to da se mnogim muškarcima neće svidjeti ono što želite postati. 

Zapamtite da je mnogo više slabih i jadnih muškaraca koji ne mogu prihvatiti da je žena samouvjerena i sigurna u sebe od jakih i sigurnih muškaraca. Uvijek se trudite da želite više od drugih, da radite više od drugih, da se trudite više od drugih i živite bolje od drugih. 

Zapamtite da ništa ne možete izgubiti ako želite postati bolji, ali možete izgubiti mnogo toga ako ne radite na sebi dovoljno.

Pokreće Blogger.