Iz ugla jedne žene: Drage žene, prestanite biti mudre i jake - Vrijeme je da budete srećne

Često se pitam zašto se žene koje ćute i trpe smatraju mudrima? Zašto žene dopuštaju da se neko prema njima ponaša sa nepoštovanjem samo kako bi održale mir u kući i spasile porodicu? 


Mnogo je žena koje tako žive, ćute i trpe jer se plaše ako progovore i zauzmu se za sebe, da će drugi reći kako nisu ni malo mudre i kako nisu bile u stanju sačuvati porodicu. Šta ti vrijedi da budeš mudra žena koja želi sačuvati porodicu ako ta porodici nije srećna i ako ti nisi srećna. 

Niko ne vidi kako ti je kada se sama noću zatvoriš u sobu i tiho plačeš od nemoći i ogorčenosti. Svi će reći kako si mudra i jaka što trpiš sve to, ali niko ne vidi koja je cijena toga. Zašto se mudrima smatraju one žene koje opraštaju i koje sve probleme rješavaju tako da svi budu srećni osim nje. 



Zašto se žena koja svoju dobrobit žrtvuje zbog drugih smatra mudrima. Lako je reći "Budi jaka i mudra" ali niko ne zna kroz šta ti prolaziš i koju cijenu plaćaš za tu svoju mudrost i jačinu. Ponekad je možda bolje biti glupa, ali srećna žena, nego mudra žena koja je nesrećna i koja se uvijek prilagođava svima drugima, a sebe stavlja na posljednje mjesto. 

Ponekad je možda bolje biti glupa žena, nego žrtvovati svoje želje i svoje interese samo da bi zadržala pored sebe nekoga ko te očigledno ne poštuje. Nisi mudra ako mu daješ bezbroj šansi jer on nikada neće vidjeti tvoju dobrotu i plemenitost već će samo vidjeti još jednu priliku da te povrijedi kada mu se ponovo stvori prilika. 



Nisi pametna i mudra ako samo ćutiš, trpiš i dozvoljavaš drugima da te gaze i iskorištavaju tvoju dobrotu. Sve je to čista glupost jer mudra žena to neće trpjeti. Nemoj se plašiti da izraziš ono što osjećaš. Reći kako se osjećaš nemoj ćutati. Vrijeme je da prestaneš biti mudra i jaka, vrijeme je da prestaneš biti nesrećna. 

Imaš izbor, svako ima izbor.  Možeš biti mudra i pametna žena koja ne da na sebe i koja se bori za sebe i nikome ne ćuti, a možeš biti i ona mudra žena koja sve trpi, koja ćuti i koja dozvoljava da drugi gaze po njoj. Do tebe je, samo ti možeš odlučiti kakva mudra žena želiš biti.

Pokreće Blogger.