Budite direktni, muškarci ne razumiju nagovještaje: 7 pravila u komunikaciji koje žene zanemaruju

Kako bi naučile kako pravilno komunicirati sa muškarcima, žene prije svega moraju naučiti da razumiju muškarce. 


Ako to uspijete, komunikacija sa partnerom će vam biti mnogo lakša. Mnoge žene često zaboravljaju neka osnovna pravila u komunikaciji sa muškarcima, a to ponekad može mnogo da ih košta. Pogledajte koje su to najčešće greške koje žene prave, a koje bi trebale izbjegavati. 

1. Ne učite ga šta i kako treba da radi; Muškarcu ne bi smjeli naređivati, već mu trebate dozvoliti da radi stvari na svoju inicijativu. Treba on sam da odluči i sam da uradi ono što želi. Ako počnete naređivati muškarcu i učiti ga šta da radi tada on može steći pogrešno mišljenje o vama. 



2. Ne zanemarujte njegove riječi, djela i emocije; Žene često počinju preispitivati riječi i postupke muškarca kada se osjećaju ugroženima. To uglavnom čini iz straha da bude napuštena ili prevarena. Mnoge žene tada počinju obezvjeđivati muškarca kako bi se one osjećale bolje i kako bi ga lakše kontrolisale. 

Ako muškarac to osjeti budite sigurni da će se i on početi ponašati isto. 3. Budite strpljivi; Nemojte forsirati svog muškarca da donese neku odluku ako vidite da odugovlači. Možda jednostavno još uvijek nije spreman i potrebno mu je još činjenica kako bi donio odgovarajuće zaključke. 



4. Budite mu blizu; Fizička blizina je uvijek jako važna. Što češće grlite i dodirujte svog muškarca jer će se on tada osjećati ugodno pored vas. 5. Dozvolite mu da učestvuje u vašem životu; Dozvolite mu da vam bude oslonac i podrška.

Dozvolite mu da vam pomogne jer što više vremena i truda trošio na vas bićete mu vrjedniji. Naravno, nemojte zaboraviti da mu uzvratite istom mjerom. 6. Ostanite mu zanimljivi; Muškarci vole žene koje su strastvene i koje su im zanimljive. Nađite nešto što će vam pomoći da probudite tu strast koju ćete kasnije usmjeriti na vašu vezu. 

Dajte jedno drugom prostora jer je lični prostor jako važan za zdravu vezu. 7. Budite direktni; Uvijek imajte na umu da muškarac nije u stanju da vam čita misli i teško razumiju vaše nagovještaje. Iznesite svoj zahtjev bez skrivenih namjera i tako, ne samo da ćete ubrzati rješavanje problema, već ćete izbjeći moguće nesporazume.

Pokreće Blogger.