"Muškarci se plaše jakih žena" - Najčešće zablude o muškarcima u 40im koji su još uvijek sami

Čim muškarac pređe 40 godina odmah svi misle da mu nešto fali te mu lijepe razne etikete koje često nemaju veze sa realnošću. 


Mnogi ti stereotipi koji se pripisuju muškarcima koji su zagazili u petu deceniju, a nisu oženjeni i nemaju djecu su daleko od istine i za njih često ne postoje nikakvi valjani dokazi. U nastavku pročitajte sedam najčešćih zabluda o muškarcima koji su zagazili u zrelu dob, a koji se još uvijek nisu skrasili. 

1. Mnogi ih smatraju čudnima; Mnogi smatraju da su muškarci koji ne žele brak nepouzdani ili da zbog svog "teškog" karaktera ne mogu naći sebi ženu. Međutim, ovjde su stvari mnogo drugačije. Mnogi od tih muškaraca nisu u stanju izgraditi emocionalnu bliskost, nose mnoge traume iz djetinjstva ili ponavljaju obrasce ponašanja svojih roditelja. 



2. Sebični su i narcisoidni; Često se za ove muškarce misli da su sebični i da misle samo na sebe, zadovoljavanje svojih potreba i ispunjavanje svojih želja. Međutim, mnogi muškarci su ovakvi i u braku pa nema potrebe pripisivati ovu etiketu samo slobodnim muškarcima. 

3. Boje se jakih žena; Mnogi misle da se muškarci boje jakih žena iz razloga što će se sa njima uvijek morati boriti za liderstvo u braku. Istina je da većina muškarac pored sebe želi upravo jaku i nezavisnu ženu. 



4. Muškarci koji nisu oženjeni i koji nemaju djecu su nesrećni; Ljudi često vjeruju da njihov život neće biti potpun ako nemaju porodicu i djecu. Zapravo, biti u braku i imati djecu nije vrhunac sreće, a osobe koje su u braku često čak nisu ni zadovolje svojim životom. 

5. Neće imati ko da se brine o njima; To što niste u braku ne znači da nećete imati nikoga ko će vas pogledati u starosti. Mnogi imaju odraslu djecu koja ih godinama nisu posjetila i pomogla. Često su osobe koje su slobodne u zreloj dobi u mnogo boljoj finansijskoj situaciji od drugih, a odsustvo porodice i djece zamjenjuju drugim društvenim vezama. 

6. Muškarci koji nemaju djecu žive kraće; Neka istraživanja koja su provedena u Velikoj Britaniji su osporila ovu trrdnju i pokazala da parovi koji nemaju djecu posvećuju više pažnje jedni drugima. Imaju bolje razvijenu empatiju i više se posvećuju radu na svojoj vezi.

Pokreće Blogger.