Šoping vam neće umanjiti stres već stanje na računu: 7 načina da prestaneš bacati pare na odjeću

Mnogi stilisti smatraju da nije potrebno mnogo novca kako bi se izgradio dobar stil. Ako znate pravilno odabrati odjeću mogli biste čak i uštedjeti novac. 


Mnogi stilisti ističu da je odabir odjeće ključan, a u nastavku pročitajte neke od savjeta modnih stručnjaka koji bi vam mogli pomoći da prestanete trošiti novac na odjeću i uštedite. 1. Manje je ponekad više; Mnogi stručnjaci smatraju da bi ormar svake dame trebao biti mali ali kompaktan. 

Sve stvari koje se nalaze u njemu treba da se koriste, a ne samo da zauzimaju prostor. Trudite se da kupujete samo ono što vam je potrebno i što možete kombinovati sa više stvari koje već posjedujete. 2. Upoznajte sebe; Upoznati sebe i svoj stil je jako važno. 



Trudite se da kupujete odjeću koja vam je udobna i u kojoj se osjećate ugodno. Izbjegavajte kupovati stvari samo zato što su lijepe. 3. Nemojte slijepo pratiti trendove; Kada podržavamo brzu modi stimulišemo brendove da izdaju više kolekcija što nas često previše košta. 

Uvijek se trudite da date prednost jednostavnim i kvalitetnim stvarima koje ćete moći dugo nositi. 4. Ne koristite kupovinu kao terapiju; Mnoge žene koriste kupoviku kao terapiju. Time žele poboljšai svoje raspoloženje i umanjiti stres. 



Međutim, korištenje kupovine kao terapije će vam samo umanjiti stanje na računu, ali ne i stres. To ne znači da ne trebate sebi kupiti neki stvar koju ste slučajno vidjeli u izlogu i svidjela vam se. Samo budite sigurni da ćete je moći kombinovati sa ostatkom garderobe koju imate. 

5. Koristite održive materijale; Uvijek dajte prednost prirodnim materijalima kao što su pamuk i lan. Korištenjem organskih i recikliranih materiala činimo dobru stvar za našu planetu. 6. Ne bacajte staru odjeću; Nemojte bacati svoju staru odjeću. 

Reciklirajte je ili je poklonite nekome kome je potrebna. U mnogim semljama postoje posebni kontejneri koji su namjenjeni za recikliranje odjeće. Ako u vašoj zemlji ne postoje, uvijek je možete pokloniti ili prepraviti i ponovo nositi. 

7. Produžite vijek trajanja svojoj odjeći; Pravilnim pranjem i održavanjem možete produžiti vijek trajanja vaše odjeće. Obratite pažnju na oznake sa sastavom i preporukom za pranje na odjeći i pridržavajte ih se. Popravite i prilagodite stvari koje možete kako biste im produžili trajanje.

Pokreće Blogger.