Samo ljepota neće zadržati muškarca: Pogrešna uvjerenja koja štete vašem ljubavnom životu

Svaka osoba na ovom svijetu drugačije gleda na ljepotu. Ono što je nekome lijepo ne znači da će nekome drugom takođe biti lijepo. 


Najveća greška koju mnogi čine je to što misle da moramo biti savršeni kako bismo mogli pronaći ljubav. Mnogi ljudi vjeruju da ne mogu pronaći ljubav iz razloga što su manje lijepi od drugih. Danas ćemo govoriti o nekim mitovima o ljepoti koje sprječavaju žene da pronađu ljubav. 

1. Muškarcima je važan samo fizički izgled; Istina je da većinu muškaraca nije briga za vaš fizički izgled. Ako se muškarac poveže sa vama na jednom drugom duhovnom nivou, vaš fizički izgled postaje samo jedan od elemenata koji ga zanimaju. 



Postoji mnogo drugih stvari koje su mnogo važnije muškarcima od fizičkog izgleda. 2. Da biste zaveli muškarca morate biti savršeni; Drugi mit je da žena uvijek mora biti dotjerana i sređena za muškarca kako bi m u se dopala što nije tačno. 

Muškarci vole žene koje mogu da pokažu da su za ljepotu dovoljni samo voda i sapun. Oni vole kada je žena smouvjerena i ne skriva se iza šminke. Ovo je vrlo važno kada gradite vezu jer pokazuje autentičnost i otvorenost, što podstiče povjerenje i udobnost kod suprotnog spola. 



3. Muškarci vole samo mršave žene; Neka istraživanja su pokazala da muškarce u stvari ne privlače samo mršavice te da mnogi muškarci preferiraju žene sa oblinama. 4. Muškarci duže ostaju u vezi sa mršavim ženama; 

Još jedan mit u koji mnoge žene vjeruju je da morate izgledati kao model da biste zadržali muškarca pored sebe. Da je težima ono što muškarca zadržava žene neke poznate žene koje jako lijepo izgledaju nikada ne bi bile ostavljene i prevarene. 

5. Nisam dovoljno lijepa da nađem ljubav; Ako žena sama za sebe ne misli da je lijepa kako onda može očekivati od muškarca da misli tako. Vrijeme je da promijenite svoje mišljenje o sebi. Mnogi muškarci će prije izabrati ženu koja je sigurna u sebe umjesto žene koja je lijepa, bez obzira koliko sjajno ona izgleda. 

6. Morate popraviti svoja nesavršenstva ako želite pronaći ljubav; Mnoge žene misle da ako ne isprave neka mala nesavršenstva na sebi nikada neće pronaći ljubav svog života. Možda vi mislite da su vaše usne previše tanke i ne privlače muškarce, ali vjerujte da postoji mnogo više muškaraca koji bi ljubili te vaše tanke usne nego usne pune silikona. 

7. Žena uvijek mora biti tip top sređena; Možete se potruditi da izgledate lijepo za sastanak, ali ako mislite da se momku nećeš svidjeti jer nosiš pogrešne cipele, možda ne želiš da izlaziš sa njim. Muškarci u stvari ne obraćaju mnogo pažnje na to šta ste obukli na sebe njima je u stvari mnogo važnije da li imaju o čemu razgovarati sa vama.

Pokreće Blogger.