Iskrena ispovjest ljubavnice: Žena koja nije svjesna koliko vrijedi lako postane druga žena

Kada sam bila djevojka nikada nisam mogla razumjeti žene koje postaju ljubavnice i muškarce koji varaju svoje žene. 


Moj život je bio vođen ljubavlju. Pitala sam se kako bi neko ko ima nešto tako sjajno kao što je brak može biti nevjeran. Dok sam bila na fakultetu izlazila sam sa jednim muškarcem koji je bio stariji od mene 4 godine.

Često smo raskidali i mirili se, a bio je toliko dobar da sam sa njim mogla da radim šta želim. Brzo mi je to dosadilo pa sam raskinula sa njim ovaj put za zauvijek. Poslije njega sam izlazila sa drugim muškarcem koji je pak bio zaljubljen u drugu ženu. 



Izašli smo nekoliko puta dok mu se nije pružila prilika započne vezu sa ženom u koju je bio zaljubljen. Počela sam da prihvatam da nisam dovoljno dobra da bih bila nečija prva i tako je započeo moj život kao druge žene. 

A onda se pojavio on. Bio je visok i zgodan sa čokoladno smeđom kosom i nebesko plavim očima. Ispričao mi je kako je u vezi koja je na klimavim nogama te da su velike šanse da će se njegova veza ubrzo završiti. Samo je pitanje dana, govorio je. 



Kako su se dani pretvarali u sedmice, sedmice su se pretvarale u mjesece. Povremeno bih ga pitao o raskidu sa njegovom djevojkom, ali je uvijek postojao izgovor. Bili smo zajedno toliko dugo da ne vjerujem da sam ikada poznavala nekoga tako duboko i intimno. 

Naša veza je toliko napredovla da smo u jednom momentu počeli razgovarati o braku i djeci, ali on i dalje nije raskidao vezu u kojoj je bio. Postala sam toliko umorna od toga da uvijek budem druga, ali ne dovoljno dobra da bih prekinula vezu sa njim. 

Kada je napokon raskinuo vezu sa svojom dugogodišnjom djevojkom nije ozvaničio vezu sa mnom, već je započeo vezu sa drugom ženom, a ja sam i dalje ostala ta koja mu je bila usputna stanica i opcija kada bi mu bilo dosadno. Počela sam da se pitam zašto sam uvijek bila njegov drugi izbor, zašto mu nisam bila dovoljna samo ja. 

Zašto sam se osjećala kao da nikada neću moći biti nečija prva žena. Kao i mnoge žene, od malih nogu imam nisko samopouzdanje. Od žena se očekuje da izgledaju i ponašaju se na određen način. Da budu lijepe, ljubazne, prijatne i vjerne. Ma koliko da sam se trudila mislila sam da nikada neću biti vrijedna vjernog muškarca. 

Borila sam se sa niskim samopoštovanjem i sumnjom u sebe. Nisam bila svjesna svoje vrijednosti, a to je najlakši način da žena postane ljubavnica. Kada žena ne vidi koliko vrijedi i kada se zadovoljava sa manje od onoga što zaslužuje, ona pristaje da bude druga žena umjesto da se bori da bude prva i jedina. 

Ako ste bili u vezi sa muškarcem koji vam je bio nevjeran imate svo pravo da budete povrijeđeni i ljuti jer je jedina osoba koja je odgovorna za varanje onaj koji vara, ne vi. Zaslužujete muškarca kojem ćete biti prva i jedina, a ne muškarca koji će vam se javiti samo kada mu je potrebna zabava i kome ćete biti usputna stanica.

Pokreće Blogger.