Poruka svim ženama: Ni jedan muškarac nije vrijedan tvojih suza - Onaj ko te voli neće te rasplakati

Bez obzira šta vam drugi govorili zapamtite da ne postoji muškarac koji je vrijedan vaših suza. 


Muškarac koji vas voli vas nikada neće rasplakati. Tek kada sam prestala izlaziti sa muškarcima koji su bili uzrok mojih suza i kada sam pronašla onoga koji se ponašao prema meni onako kako zaslužujem shvatila sam da su usponi i padovi u vezi ti koji me rasplaču, ali ne i muškarac sa kojim sam u vezi. 

Muškarac koji te voli nikada neće biti uzrok tvojih suza. Ni ja nisam vjerovala u to i mislila sam da se uvijek moramo boriti za ono što volimo, ali ne vrijedi se boriti za nekoga ko ne voli vas i ko je uzrok vaše boli. Tek kada nađete nekoga ko se prema vama ponaša onako kako zaslužujete shvatićete koliko su veze u stvari lake. 



Prvi nekoliko mjeseci veze sa muškarcem za kojeg sam se na kraju udala sam bila jako uplašena jer mi nije bilo jasno kako veza sa nekim može biti toliko laka. Bila sam uvjerena da iza svega postoji nešto što krije i što bi me moglo povrijediti, ali sam vremenom shvatila da je u potpunosti iskren i otvoren prema meni. 

Shvatila sam da je ljubav sa nekim ko te voli i poštuje laka. To ne znači da u našoj vezi nije bilo problema. Bilo ih je, ali smo se sa svakim problemom suočili na zreo i odgovoran način. U našoj vezi nema drame, nema dosadnih razgovora kako neko treba da se mijenja da bi veza bila bolja i da bi uspjela. 



Osoba koja vas voli vas prihvata takve kakvi jeste, ne zahtjeva da se mijenjate, ne traži vam stalno mane i ne kritikuje vas, vaše ponašanje i vaše postupke. Osoba koja vas voli vas nikada neće natjerati da se osjećate krivim za nešto već će na civilizovan način pokušati riješiti svaki problem koji se nađe pred vama. Muškarac koji vas voli će brisati suze sa vašeg lica, ali nikada neće biti uzrok vaših suza.

Pokreće Blogger.