Jaka žena će otići kad osjeti da je nepoželjna - Ona nikada neće moliti za ljubav

Mnoge žene su se našle situaciju da biraju da li da ostanu u vezi i pokušaju da porade na vezi u kojoj se nalaze li da raskinu vezu sa muškarcem koji više ne pokazuje osjećanja prema njima.


Kada muškarac počne da se udaljava od vas to može da vas emocionalno uništi, sa jedne strane se i dalje nadate da između vas ima nešto vrijedno, ali vam nešto i dalje govori da za vas nema nade. I prije vam se to dešavalo. 

Zaljubite se u muškarca koji vam se činio savršenim. Bio je pravi džentlmen, govorio je prave riječi u pravo vrijeme što vas je navelo da se ludo zaljubite u njega. Mislili ste da je vaša ljubav iskrena i da će vaša veza trajati. Bili ste sigurni da su njegova osjećanja iskrena, ali odjednom ste počeli da sumnjate u njih. 



Postao je hladan, razdražljiv, počeo je da vas ignoriše baš kada ste pomislili da je sve između vas ozbiljno. Prestao je da odgovara na vaše poruke i pozive i počeo pronalaziti razne izgovore da ne provodi vrijeme sa vama. 

Pokazao vam je da je nezreo i sebičan baš u momentu kada ste počeli planirati svoj život sa njim. On se tada opustio, zanemario i razočarao. Ljutite se na sebe jer ste se nadali da će ovaj put sve biti drugačije. Pitate se zašto je odlučio otići sada kada ste mu otvorili svoje srce i rekli šta osjećate prema njemu. 



Ali dozvolite mi da vam kažem nešto što ste sigurno i sami znali, on vas ne zaslužuje. Budi jaka, budi žena koja nikada neće moliti za ljubav. Pusti ga. On je samo kukavica koja se boji svojih osjećanja i ne smije ih priznati. 

Nemojte trčati za njim i dokazivati mu ko ste i šta ste. Vašu vrijednost ne određuje muškarac koji se boji pokazati svoja osjećanja. Ne spuštajte se na njegov nivo već shvatite da vam takav muškarac ne treba i bježite od njega. 

Vaša sreća ne zavisi od njega.On da je tvoja srodna duša ne bi bježao od vas onda kada vam je bio najpotrebniji. Zato pokušajte da se trgnete i prestanite da živite u svijetu mašte jer on neće postati stvarnost. Taj muškarac nije vrijedan vašeg vremena. 

Budite jaki i ponosni i ne dozvolite da gubite vrijedno gubiti vrijeme razmišljajući o njegovim osjećanjima, pitajući se iznova i iznova da li vam je suđeno da budete zajedno. Oslobodite se svojih loših misli i prestanite trčati sa muškarcem koji vas ne cijeni. Prestanite juriti za muškarcem koji očigledno ne želi biti vaš. 

Budi žena koja nikada ne moli za ljubav i ne dozvoljava muškarcima da je iskorištavaju. Budi žena koja će ustati nakon udarca, podignuti glavu visoko i krenuti dalje. Budi žena koja odlazi kada shvati da je muškarac ne cijeni.  Budi žena koja neće dozvoliti ni jednom muškarcu a se ponovo poigrava sa njom i slomi njeno nježno srce. Budi jaka, budi žena koja zna koliko vrijedi.

Pokreće Blogger.