Ako moraš dokazivati da si dama onda to sigurno nisi - 10 genijalnih savjeta poznatih žena

Nije lako biti žena. Ona se mora truditi da bude dobra majka, primjerena supruga, dobra domaćica i pored svega toga mora lijepo izgledati. 


U nastavku vam donosimo nekoliko izjava poznatih žena koji bi vam mogli poslužiti kao korisni savjeti i pomoći vam da budete žena u pravom smislu te riječi. 1. "Što se žena gore osjeća ona treba bolje da izgleda"- Coco Chanel; Coco Chanel je bila prava revolucionarka u svijetu mode. 

Upravo ona je uvela neke jako važne stvari u modni svijet na kojima bi joj svaka žena trebala biti neizmjerno zahvalna. Ona je uvijek govorila da odjeća treba biti prije svega udobna, a ne samo lijepo izgledati. 2. "Biti moćna žena je isto kao i biti prava dama. 



Ako moraš to da dokazuješ, onda niti si moćna niti si dama."- Margaret Thatcher; Poznata kao "Čelična dama" Margaret Thatcher je bila jedna od najuticajnijih žena u svijetu politike. Ona je svojim primjerom pokazala da žena može postići najviši položaj. 

Margaret Thatcher je bila sigurna da je jedina prepreka za ženu da postigne uspijeh lijenost i nedostatak želje za pobjedom. 3. "Ne možeš spavati sa muškarcem i uzimati njegov novac, a da ne pokušaš bar malo ubjediti sebe da ga voliš"- Marilyn Monroe; 



Iako nije među nama već više od 50godina, muškarci i dalje uzdišu kada vide njene slike. I dan danas Marilyn Monroe se smatra oličenjem ženstvenosti. 4. "Nema težeg posla od nastojanja da izgledate lijepo od osam ujutro do ponoći"- Brigitte Bardot; 

Iako se jako rano povukla iz posla, Brigitte Bardot će ostati upamćena kao fatalna Brižit iz 1950-ih, koja je „prošetala“ u sićušnom, u to vreme, bikiniju u Kanu, okrenula Pikasovu glavu i postala preteča nadolazeće seksualne revolucije u filmu "I Bog je stvorio ženu". 

5. "Svaka žena sjedeći za svojim toaletnim stolićem postaje prava umjetnica i uranja u svijet umjetnosti."- Sophia Loren; Sofija je odlučno odbijala promijeniti svoj fizički izgled i mijenjati se spolja zbog filmske indrustrije. Kao rezultat toga moda se promijenila, a Sofija je postala simbol ženstvenosti i unutrašnje snage. 

Bez i jednog estetskog zahvata, ali uz umjetnost šminkanja i u osmoj deceniji plijeni poglede suprotnog pola. 6. "Ja sam majka, a majka nikada nije sama"- Catherine Deneuve; Iako nikada nije vjerovala u službeni brak, to je nije priječilo da rodi dvoje djece. 

Oba muškarca kojima je rodila djecu su joj nudili brak, ali je ona oba puta izabrala da ostane slobodna. Uvijek je stavljala sebe na prvo mjesto i prekidala vezu kada bi vidjela da ne vodi nigdje. 7. "Velikim djevojkama trebaju veliki dijamanti"- Elizabeth Taylor; Iako je morala značajno da se ugoji za ulogu u jednom filmu zbog čega je cijeli život imala problem sa viškom kilograma, Elizabeth Taylor to nije spriječilo da se uda više puta i od svojih muževa dobije skupi dijamantski nakit. 

8. "Nikada neću biti mršava jer sam po prirodi prilično lijena. Volim da jedem i ne želim se pretvarati da sam neko ko nisam."- Monica Bellucci; Mnogi će reći da nije teško voljeti sebe takvu kakva jesi ako izgledaš kao Monica Bellucci. 

Na početku svoje manekenske karijere Monika je uspjela da se uklopi u propisane proporcije, ali se nije mnogo zamarala svojim izgledom. Sa godinama je mirno prihvatila promjene koje su se desile na njenom tijelu. 9. "Ako ne želiš moje breskve ne tresi moje drvo."- Sharon Stone; I u 63. godini Sharon Stone privlači muške poglede i uzdahe. 

Još sam ista djevojka sa naočalama i širokim odjećom, koja nije dobila glavne uloge zbog „nedostatka seksualnosti“. Plus, imam ravnu zadnjicu!" govorila je Sharon i priznaje da i danas ponekad pati od kompleksa mladosti. 10. "Možeš biti najzrelija i najsočnija breskva na svijetu, ali će se svejedno naći neko ko ne voli breskve"- Dita von Teese; 

Poznatija kao supruga Marilyna Mansona, Dite Von Teese smatra da se kako god izgledali, ne možete svima svidjeti. Uprkos zlobnim kritičarima koji ne prihvataju Ditin stil i generalno smatraju da je biti striptizeta sramota, ona i sa 49 godina nastavlja da prima 20.000 dolara za 10 minuta nastupa.

Pokreće Blogger.