Univerzum daje prosperitet onima koji znaju oprostiti - Kako zapravo funkcioniše zakon oprosta

Naš život čini čitav splet okolnosti koji se kreće u pravcu koji mu je potreban, pokazujući nam pravi put tankim svijetlećim užetom. 


Često sami blokiramo našu sreću dozvoljavajući našem životu da se zapetlja u teške neprijaske čvorove, a sve to se dešava zbog nesposobnosti da oprostimo i prihvatimo okolnosti i ljude takve kakvi jesu. Niko vas ne može natjerati da nekoga volite ako u njega nemate povjerenja, ali važno je prihvatiti i oprostiti. 

Na taj način dozvoljavate svom životu da ide u pravom smijeru i da se ne zaustavlja na prošlim događajima, ranama, bolu i ogorčenjima. Univerzum posmatra svakoga od nas i sve ljude, događaje i situacije nam šalje sa razlogom. 



Ako u svemu tome ne želite izgubiti sebe morate ići svojim putem, a ne stajati i spoticati se o nemogućnost praštanja. Samo ako ste sposobni iskreno oprostiti možete postatislobodni i prihvatiti bogatstvo koej je pred vama. 

Bogatstvo nije samo novac to je unutrašnje stanje duše i srca. Istinsko bogatstvo je kada se čovjek osjeća lako, slobodno, kada mu ništa ne smeta i ne tjera ga da se noću vrti oko svoje ose u brigama, žeđi za osvetom i nekako kažnjavanjem počinitelja. 



Skoro svaka osoba sanja samo o jednoj stvari, da bude srećna, a to uključuje ljubav prema sebi, ljubav prema drugima i mir. Međutim, to me možete dobiti ako ste ispunjeni mržnjom, ljutnjom i konstantnim zalbama. Sve dok u sebi nosite neku situaciju u sebi koju ne želite oprostiti iz ponosa i nekih svojih principa nećete moći osjetiti pravu sreću. 

Dok ne oprostite svima i svemu što do danas živi u vašim mislima, sumnjivu sreću možete doživjeti samo na trenutke - radovati se i trijumfovati na malim mjestima, gadnosti koje su se desile drugim ljudima, pljeskati rukama od vlastitog ponosa. 

Nemoj dozvoliti da ogorčenje bude zarobljeno duboko u tebi. Samo oprosti i pusti. Nastavi svojim putem i nemoj se mučiti sa stvarima na koje više ne možeš uticati. Napišite pismo osobi na koju ste ljuti i na samom dnu napišite da joj opraštate. 

Vidjećete kako će se u tom trenutku u vašem srcu roditi sreća. Jarko svjetlo će bljesnuti i pojavit će se osjećaj slobode, lakoće, snage i radosti. Zamislite da imate veoma lijep i skup novčanik koji je dostojan da u sebi drži nove novčanice. 

Iz nekog razloga ste u njega ubacili stare zahrđale novčiće čije je vrijeme prošlo i z akoje više ne možete ništa kupiti. Shvatite da je u vašem novčaniku pohranjena pogrešna stvar i da u njemu nema mjesta za nove blistave novčanice. 

Srećna osoba će izbaciti sve iz tog novčanika, nasmijati se i staviti nove novčanice i kartice u njega te rado nastaviti živjeti koristeći novčanik za ono za šta je predviđen umjesto da mu samo zauzima mjesto u torbi. Istu stvar bi trebali učiniti i sa oprostom. 

Onaj ko u sebi nosi hrđu dozvoljava joj da raste iznutra i ne dozvoljava dobrim stvarima da uđu. Negativnost počinje da vlada životom i zatrpava naš život. Da vam se ovo ne bi dogodilo pružite sebi srećan život. Riješite se negativnosti i oslobodite svoj put. Unesite u svoj život pozitivne emocijie i osjećaj slobode.

Pokreće Blogger.