Izabrali ste ga jer je bio najbolji od svih - Zašto je važno često isticati pozitivne osobine partnera

Psiholig Andrej Kurpatov ističe da time što vidite ono lijepo u vašem partneru ne samo da ćete učiniti vaš odnos ljepšim već biste ga mogli podići na jedan viši nivo. 


Ono što morate imati na umu i uvijek se toga sjećati jeste da ste izabrali svog partnera jer je bio najbolji od svih. Ako ste primjetili da ste u jednom trenutku prestali primjećivati da je vaš partner lijep, to nije zato što je zaista prestao biti lijep, već zato što ste vi to prestali primjećivati. 

Ako dozvolite da vaš pogled na partnera bude zamaglen rizikujete da naštetite vašoj vezi. Ako u svom partneru primjećujete samo njegove nedostatke i vidite sve manje njegovih dobrih osobina vaša veza bi se mogla završiti razvodom. 



"Ne znamo šta imamo dok god to ne izgubimo" je rećenica koja bi mogla savršeno opisati ovu situaciju. Kada se naš partner umori od našeg stalnog prigovaranja i kritikovanja okrenuće se i otići od nas, a tek tada ćemo početi shvatati šta smo imali i izgubili zbog svoje gluposti. 

Zato je jako važno, ako ne želimo zauvijek izgubiti svog partnera, pokušati češće vidjeti njegove dobre osobine. Fokusirati se na ono dobro šta naš partner ima i na kratko zanemariti njegove nedostatke. Moramo u svojoj glavi namjerno formirati ideologiju po kojoj je naš partner najbolji partner na svijetu.



Moramo vidjeti koliko je šarmantan, privlačan i lijep. To bi vam moglo omogućiti da vidite u svom partneru ono što je obično skriveno, zamagljeno rutinom i svakodnevnom navikom te bi vam moglo pomoći da izgradite skladan i harmoničan odnos sa svojim partnerom.

Pokreće Blogger.