Supružnici bi trebali ispunjavati svoje bračne dužnosti: 3 greške u braku po mišljenju oca Andreja

Ako nije pravilno strukturisan, porodični život može biti prilično težak. 


Sveštenik Andrej Tkačev ističe da supružnici moraju unaprijed znati sa kakvim izazovima se mogu suočiti u braku kako bi se mogli nositi sa njima. On takođe govori o tome da postoje tri ključne greške koje mnogi parovi prave u braku, a koji utiču na loš život i odnos supružnika. 

1. Žive zajedno sa roditeljima; Muž i žena moraju živjeti odvojenood roditelja. Ne bi se trebali useliti zajedno iz razloga što dvije domaćice u kuhinji ne mogu funkcionisati. Ova situacija nije povoljna ni za ženu ni za njenusvekrvu. Vremenom se mogu pojaviti svađe, ogorčenost i ljutnja. 



Dvije žene pod istim krovom mogu biti problem. Zbog toga mladi bračni par treba uvijek da živi odvojeno. Majke ponekad misle da sve znaju i bz pitanja rade neke stvari iz najbolje namjere, a nisu ni svjesne da mogu uzrokovati probleme mladom bračnom paru. 

2. Ne izvršavanje bračnih dužnosti; Ponekad supružnici imaju jako dobre odnose, ali kada je u pitanju intimnost stvari nisu baš sjajne. Žena ne bi smjela liliti svom muža intimnosti u suprotnom će on otići kod druge žene. Isto se može desiti i kad je situacija obrnuda. 



Ispunjavanje bračnih dužnosti je jako važno da bi supružnici imali skladan i drećan brak. 3. Loše vaspitavanje djece; Lijepo ponašanje se uči u kući, zbog toga je jako važno daroditelji lijepo vaspitavaju svoju djecu. Nažalost, mnogo je roditelja koja ne znaju kako vaspitati dijete i sve im dopuštaju, što može predstavljati veliki problem kasnije kada dijete odraste. 

Roditelji bi prije svega svojim dobrim primjerom trebali pokazati djeci kako treba da se ponašaju. Trebaju izbjegavati svađe i rasprave pred djecom, jer djeca ne bi trebala gledati kako njihovi roditelji galame jedno na drugo.

Pokreće Blogger.