Supružnici bi trebali ispunjavati svoje bračne dužnosti: 3 greške u braku po mišljenju oca Andreja

Ako nije pravilno strukturisan, porodični život može biti prilično težak. 


Sveštenik Andrej Tkačev ističe da supružnici moraju unaprijed znati sa kakvim izazovima se mogu suočiti u braku kako bi se mogli nositi sa njima. On takođe govori o tome da postoje tri ključne greške koje mnogi parovi prave u braku, a koji utiču na loš život i odnos supružnika. 

1. Žive zajedno sa roditeljima; Muž i žena moraju živjeti odvojenood roditelja. Ne bi se trebali useliti zajedno iz razloga što dvije domaćice u kuhinji ne mogu funkcionisati. Ova situacija nije povoljna ni za ženu ni za njenusvekrvu. Vremenom se mogu pojaviti svađe, ogorčenost i ljutnja. Dvije žene pod istim krovom mogu biti problem. Zbog toga mladi bračni par treba uvijek da živi odvojeno. Majke ponekad misle da sve znaju i bz pitanja rade neke stvari iz najbolje namjere, a nisu ni svjesne da mogu uzrokovati probleme mladom bračnom paru. 

2. Ne izvršavanje bračnih dužnosti; Ponekad supružnici imaju jako dobre odnose, ali kada je u pitanju intimnost stvari nisu baš sjajne. Žena ne bi smjela liliti svom muža intimnosti u suprotnom će on otići kod druge žene. Isto se može desiti i kad je situacija obrnuda. Ispunjavanje bračnih dužnosti je jako važno da bi supružnici imali skladan i drećan brak. 3. Loše vaspitavanje djece; Lijepo ponašanje se uči u kući, zbog toga je jako važno daroditelji lijepo vaspitavaju svoju djecu. Nažalost, mnogo je roditelja koja ne znaju kako vaspitati dijete i sve im dopuštaju, što može predstavljati veliki problem kasnije kada dijete odraste. 

Roditelji bi prije svega svojim dobrim primjerom trebali pokazati djeci kako treba da se ponašaju. Trebaju izbjegavati svađe i rasprave pred djecom, jer djeca ne bi trebala gledati kako njihovi roditelji galame jedno na drugo.

Želite da saznate Vaš Najdetaljniji Godišnji Horoskop, ali ne onaj kakav nalazite na portalima ili tablodima, već Pravi Godišnji Horoskop! POSJETITE - www.godisnjihoroskop.info

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.