Kada volim, volim svim srcem - Ako nisi u stanju da se nosiš sa mojom emocijama odlazi

Mnogi ljudi pogrešno tumače moju osjetljivost i smatraju me slabom, ali to nije tačno. 


Biti osjetljiva nije ono što želim, to je ono što ja jesam i što me definiše. To je, takođe, nešto što ne želim da promjenim jer je to ono što ja jesam i ne želim biti drugačija. Kada volim, ja volim svim srcem, ali ne postoji osoba na ovom svijetu zbog koje bih se odrekla svoje osjetljivosti. 

Onaj ko ne može to prihvatiti ne treba ni da se upušta u vezu sa mnom. Ako mi se neko sviđa, to ću mu jasno dati do znanja. Ne želim da krijem svoja osjećanja i uvijek sam spremna da ih pokažem. Možda to ponekad činim nespretno, ali to je zato što imam jake emocije i ponekad ne znam na pravi način da se izrazim i da ih pokažem. 



Kada sam sa nekim u vezi, nije mi dovoljno da se viđam sa njim dva ili tri puta sedmično. Voljela bi da provodim bar pola dana, svaki dan sa svojim partnerom u sedmici. Onaj kome to ne odgovara mi ne treba. Biti osjećajan znači biti veliki sanjar, što ja jesam. 

Uvijek želim raditi milion stvari odjednom i uvijek sanjam o svojoj sledećoj avanturi. Ne volim glupe i isprazne razgovore. Oni me iscrpljuju. Volim pričati o stvarima koje su stvarno važne i voditi duboke i smislene razgovore. Smatram da je moja osjetljivost dar, ali znam da moram uvijek biti na oprezu.



Jednom sam napravila veliku životnu grešku i zamijenila ljubav za ovisnost. Bila sam spremna odbaciti svoj život za muškarca koji je želio samo da me kontroliše i iskoristi. Postala sam ovisna o njegovoj ljubavi i pažnji da sam u potpunosti izgubila vezu sa stvarnošću. 

Naučila sam lekciju i tu grešnu ne želim nikada više ponoviti. Zato želim svakom muškarci jasno dati do znanja da ako nije u stanju da se nosi sa mojom osjetljivošću neka ide. Nema šta da traži pored mene.

Pokreće Blogger.