Srećni parovi znaju koliko su sitnice bitne: 10 stvari koje ne bi smjeli zanemariti i zaboraviti u vezi

Svima nam je već jako dobro poznato da ne postoje savršeni parovi ni savršene veze. Jedan od razloga zašto je to tako jeste što svaka osoba ima različito razumijevanje veze. 


Ono što bi za jednu osobu mogla biti savršena veza, ne mora značiti da će biti i za drugu. Ono čemu svako od nas treba težiti jeste da pronađemo osobu koja će nam najbolje odgovarati i sa kojom će nam život biti bolji. Kada pronađete svog idealnog partnera bićete spremni sa njim graditi zdravu vezu u kojoj ćete se poštovati i nikada nećete zanemariti neke stvari. 

1. U zdravoj vezi nema osuđivanja; Sreća u vezi dolazi od dvije osobe koje su spremne biti otvorene i iskrene jedna prema drugoj, a ta iskrenost dolazi iz udobnosti da se otvorite i znate da nećete biti osuđivani. Kada dijelite život sa nekim tu nema mjesta tajnama i lažima. 



Osoba pored vas bi trebala da vas ohrabri i podrži na vašem putu da postanete osoba kakva želite biti, ali će vas jednako voljeti i takve kakvi jeste sada. 2. Vi vodite rasprave ne svađe; Sasvim je normalno da se ponekad nađete u sukobima, ako dvije osobe imaju zdrav odnos one će riješiti sva pitanja kako bi došli do rješenja oko kojeg se oboje slažu. 

3. Uzajamna podrška; Kada vam je zaista stalo do nekoga želite da vidite kako ta osoba postiže uspijeh i želite da bude srećna radeći ono što voli. To znači stajati pored njih, a ne na njihovom putu kada ulože trud u postizanju cilja. 



 4. Često ste intimni; Intimnost je jako važan faktor u vezi i ona vam lako može reći da li ste jedno za drugo ili ne. 5. Uzajamno poštovanje; Ovo ne treba ni objašnjavati. Uzajamno poštovanje partnera u vezi je najvažnije za njenu sreću. 

Bez poštovanja sve drugo je uzaludno. 6. Povjerenja; Ako vam vaš partner ne vjeruje, a vi mu niste dali nikakav razlog za to, on vjerovatno na vas projektuje svoju nesigurnost. U zdravoj vezi oba partnera pokazuju neizmjerno povjerenje jedno prema drugome i ne sumnjaju jedno u drugo. 

7. Za zdravu vezu je potreban kompromis; U svakoj vezi je jako važno biti spreman postići kompromis. Ne mora vam se uvijek sviđati sve ono što se sviđa i vašem partneru, ali morate biti spremni pronaći ravnotežu i postići kompromis. 

8. Svako do vas ima prošlos; U zdravoj vezi oba partnera su svjesna i razumiju da svako od njih ima prošlost, ali ne dozvoljavaju da njihova prošlost utiče na njihovu vezu. 9. Imate slične ciljeve; Ne možemo  očekivati od našeg partnera da će imati iste planve za budućnost kao i mi, ali razumno je imati bar slične ciljeve sa nekim sa kim planirate budućnost. 

Ako svako od vas ima različite životne planove i ciljeve, vaša veza neće dugo potrajati. 10. Male stvari su važne; Srećni parovi znaju koliko su male stvari koje učinite za svog partnera važne. Oni na taj način pokazuju svom partneru da su spremni uložiti veliki trud za njega. Srećni parovi znaju da vam nije potreban nikakav poseban povod da pokažete svom partneru da vam je stalo do njega.

Pokreće Blogger.