"Samo budala pravi dva puta istu grešku" - Nikad se ne bi trebali vratiti bivšem iz 7 prostih ralzoga

Ljubav je u stanju pobijediti mnoge stvari, uključujući i loše uspomene. 


Međutim, postoji nekoliko razloga da svoje emocije držite pod kontrolom i da se nikada više ne vratite bivšem, bez obzira koliko se to činilo kao dobra ideja na prvi pogled. Žene su poznate po tome da lako opraštaju, no neke radnje jasno pokazuju da tu osobu definitivno ne treba vratiti u svoj život. 

1. Jasni znakovi manipulacije; ako je vaš bivši partner pokušavao manipulisati vama i ubjeđivao vas u događaje koji se nikada nisu desili te dovodili u pitanje vašu zdravu procjenu, takva osoba vam ne treba u životu. Laganje je loše, a manipulacija lažima je još gora. 



2. Stalno vas je kritikovao; Svađe su sastavni dio veze i često su neizbježni jer nemamo svi isti pogled na vezu. Međutim, velika je razlika kada vam parter kaže da u nečemu griješite i kada vam kaže da ste glupi. Vaš partner može kritikovati vaše postupke, ali ne i vas same. 

Ako vaš bivši napada vaš karakter, napada vaše samopouzdanje i ne poštuje vas, onda mu se ne vrijedi vratiti 3. Ako je varao; Nikada se ne biste trebali vraćati partneru za kojeg ste više od jednog puta dokazali da je nevjeran. Takve osobe se ne mijenjaju. 



Ne obnavljajte vezu sa nekim ko vas je varao više od jednog puta. 4. Obećao je da će se promjeniti, a nije ni pokušao; Hiljadu puta vam je obećao da će se riješiti neki svojih loših navika, ali se nikada nije ni najmanje potrudio da ih se riješi. To samo znači da osoba ne želi postati bolji partner. 

Takvim ljudima ne biste trebali ponovo vjerovati. 5. Nikad se ne izvinjava; Ako vaš partner učininešto što ugrožava vas ili vaše voljene, a da pri tom ne osjeća ni najmanju grižu savjesti, takva osoba vam ne treba u životu. 6. Nije mario za vaše potrebe; Prisjećajući se vaše veze shvatate da su se vaše želje ispunile tek kada su se poklopile sa njegovim težnjama. 

No, čim ste poželjeli nešto drugačije počele su svađe bez kraja u kojima nije bilo mjesta za kompromis. 7. Ne zna kako suosjećati; To što je osoba u stanju zaplakatii tražiti oproštaj, ne znači da je sposobna suosjećati. Ono na šta trebate obratiti više pažnje u ovom slučaju nisu sriječi, već djela. Ako riječi koje ne vaš bivši partner izgovara ne prate djela, takva osoba u sebi nema ni trunke suosjećanja i iskrenosti.

Pokreće Blogger.