Prema Frojdu snovi predstavljaju naše neostvarene želje: Tumačenje snova poznatog psihologa

Snove možemo tumačiti na različite načine, a neki ljudi im pridaju posebnu pažnju. 


Pokušavaju zapamtiti i najsitnije detalje te se sjetiti svih osjećanja koja su se probudila u njima tokom sna. Postoje mnoge knjige o snovima koje objašnjavaju njihovo značenje, a mi ćemo se danas osvrnuti na tumačenje snova poznatog psihologa Sigmunda Frojda. 

Frojd je tvrdio da snovi neke osobe nisu besmislena zbirka slika i simbola, već skrivene želje osobe koje se nisu ostvarile u životu. Frojdova teorija zasnovana je na seksualnom životu osobe i sastoji se u činjenici da se neostvarene želje potiskuju iz svijesti, prelaze u nesvjesno i utiču na svakodnevno ljudsko ponašanje. 



1. Sanjati zmiju; Prema Frojdu, zmija u snu simbol je falusa. Ako se divite zmijama to znači da želite više eksperimentisati u vašem intimnom životu. Ako jurite zmiju, spremni ste na aktivan intimni život. Bježanje od zmije u snu pokazuje da imate problema sa intimnošću i da se plašite da ih riješite.

Namotana zmija ukazuje na vašu želju za samozadovoljstvom. Takođe, snovi sa zmijama mogu biti odraz straha od seksualnog odnosa, a ponekad i odbojnosti prema seksu. 2. Sanjati let; Ako muškarac leti u snu to pokazuje da je samouvjeren, dok su žene koje lete u snu zabrinute za svoju reputaciju. 



Žene koje sanjaju muškarca da leti sanjaju o tome da upoznaju savršenog muškarca koji će zadovoljiti sve njihove potrebe. 3. Sanjati trudnoću; Frojd je vjerovao da su snovi o trudnoći odraz stvarne želje za djecom. Prema njegovom mišljenju, snovi o trudnoći najavljuju trudnoću u budućnosti. 

4. Sanjati zube; Zubobolja u snu može ukazivati na skrivenu želju za samozadovoljavanjem. Ako u snu sami sebi izvadite zub to bi moglo ukazivati na to da više volite da se sami zadovoljite nego da imate odnos sa partnerom. 5. Sanjati trčanje; Prema Frojdu, trčanje je simbol intimnog odnosa. 

Ako ste zadovoljni dok trčite to ukazuje da imate dobar intimni život. Ako bježite od nekoga to ukazuje da se plašite biti intimni sa nekom osobom. 6. Sanjati ribu; Riba u snu simbolizuje vaš intimni život, odražava njegovu snagu i slabosti. 

Ako sanjate da pecate, pokušajte tokom intimnostoi ne razmišljati o drugim stvarima kako ne biste zaboravili na zadovoljstvo. Ako ste upecali ribu, možete očekivati prinovu u porodici. Neuspjeli ribolov ukazuje na nesigurnost u odnosu sa partnerom.

Pokreće Blogger.