Ne birate samo sebi muža, već i djeci dobrog oca - 3 važna savjeta psihologa svim ženama

Za ženu je jako važno da se fokusira na svoj život, a ne da pokušava od svog sina napraviti muškarca, ističe psiholog Pavel Domrachev. 


Žena treba sebi da nađe muškarca sa kojim će izgraditi porodicu i koji će biti dobar otac njenoj djeci. Prema psihologu Pavelu Domrachevu postoji nekoliko opravdanih razloga zašto je za ženu važnije da sebi nađe dobrog muža, umjesto što da se trudi da sama odgaja svog sina i pravi od njega muškarca. 

1. Sin uči iz pravih primjera, a ne iz riječi; Jako je važno govoriti muškom djetetu kakav bi čovjek trebao biti. On treba naučiti da pomaže majci, da brine o ženama, da bude jak, ali ako nema nekoga ko će mu pokazati kako se to radi, biće mu teško to shvatiti. 



Muško dijete od muškarca treba da nauči kako bi muškarac trebao da se ponaša, kako treba da rješava probleme i kako treba da brine o ženi. 2. Ako ne raste pored oca, sin postaje mekan i pasivno-agresivan; Majčina ljubav je bezuslovna i majka svom sinu pruža neizmjernu brigu i toplinu, ali to se često ne može kombinovati sa disciplinom. 

Samo ako postoji muškarac u životu dječaka koji može natjerati, disciplinovati i pokazati svojim primjerom šta znači postići ciljeve i nositi se sa odgovornostima, sin može postati isti. 3. Muškom djetetu je potreban neko sa kim će razgovarati; 



Tuče, sukobi, upoznavanje djevojaka, istraživanje njegovog tijela, hormoni, konkurencija i drugi problemi sa kojima se suočavaju dječaci su teme koje su ženama nepoznate. Majkama je često teško da razumiju da je dječaku zastrašujuće razgovarati sa djevojčicama. 

Slična stvar je i sa sukobima gdje žene ne mogu pomoći ni na koji način. Štaviše, ako majka stalno rješava sukobe svog sina tada će ga okarakterisati kao maminog sina kojeg mama uvijek izvlači iz problema. Zbog toga je jako važno da muško dijete ima pored sebe muškarca sa kojim će moći razgovarati o muškim temama. 

Bez prisustva oca u svom životu, dječak neće moći postati punopravan muškarac. Neke vještine i ponašanja se mogu naučiti, ali će mu nedostajati značajan dio muškog svijeta. Tako će dječak izrasti u mekanog muškarca koji ne zna da se nosi sa problemima, kome nije stalo do upoznavanja žena i veze jer njegova majka nije pored sebe imala normalnog muškarca.

Pokreće Blogger.