Mudra poruka svim jakim ženama: Budi žena koja cijene sebe - Slušaj svoje srce i svoju intuiciju

Samouvjerene i jake žene nisu one koje imaju napumpan ego i koje svojim izgledom pokušavaju privući pažnju na sebe. 


Samouvjerena i jaka žena prije svega cijeni sebe, slijedi svoju prirodu, sluša svoje srce i svoju intuiciju. Jaka žena ne privlači pažnju na sebe i ona ne pokušava da se takmiči sa drugim ženama, a pogotovo ne želi da se takmiči sa muškarcima. 

Pored nje ćete osjetiti duboko poštovanje, jer ona prije svega poštuje sebe. Jake žene vole i poštuju svoje tijelo za razliku od mnogih žena koje se ne osjećaju u godno u svome tijelu, koje se ne smatraju vrijednima i koje stalno same sebi traže nedostatke. 



Jaka žena zna da je ona vrijedna ljubavi i poštovanja i da će se pojaviti muškarac koji će znati da je cijeni i poštuje i koji će moći da se nosi sa njenom snagom. Jaka žena zna da je potrenbo prvo da voli sebe kako bi pronašla ljubav i muškarca koji će joj posvetiti svu svoju pažnju i ljubav. 

Ona nikada neće pristati na mrvice nečije ljubavi niti će ikada dozvoliti da neko manipuliše sa njom i uvuče je u toksičnu vezu. Ona zna da kada veza više ne funkcioniše da je vrijeme da svako krene svojim putem. 



Ona će radije otići kad shvati da nije voljena i cijenjena u onoj mjeri koliko je to potrebno i neće trpiti da je neko koristi. Jaka žena ne traži nedostatke u sebi, ne kritikuje sebe, ne poredi se sa drugima. Ona je svjesna svoje snage i zna svoju vrijednost. 

Ona prihvata ljude kakvi jesu i isto tako želi da i ona bude prihvaćena. Ona zna da svako ima svoj put. Neko po njemu hoda dugo i mudro, a neko direktno i brzo. Svaki od tih puteva je dobar i mi ga sami biramo. 

Međutim, kada jednom osjetite sebe, svoju vrijenost i prihvatite svoju suštinu više nećete željeti promjniti to stanje. Budi jaka žena koja cijeni sebe, ne gledaj nazad i nikada se ne vraćaj na ono što si nekad bila.

Pokreće Blogger.