Mihail Labkovski: Ne trudite se prevaspitati odraslog muškarca - Ili ga prihvatite ili ostavite

Mihail Labkovski je poznati ruski psiholog čije izjave ne odobravaju svi i ne prihvataju ih blagonaklono. 


Upravo neki od njegovih savjeta nam mogu biti od velike pomoći da otkrijemo jednostavne tajne sreće, otkrijemo vlastite želje i steknemo više samopouzdanja. 1. Skinite štikle i odložite seksi odjeću; Svaka neudobna odjeća i obuća su znak da žena pokušava izgledati kao nešto što nije. 

Ne vjerujem da postoji žena koja će priznati da su štikle, posebno zimi, prikladn e i praktične. Ni dužina suknje ne igra odlučujuću ulogu niti dubina dekoltea. Žena treba da sluša sebe i da nosi ono u čemu se osjeća dobro. Ne smije slušati one oko sebe i treba staviti sebe na prvo mjesto. 



2. Ne pokiušavaj svima ugoditi; Neki od savjeta Mihaila Labkovskog o ljubavi i odnosima vrlo su kategorični. Radi se o želji žena da žrtvuju sebe, svoje vrijeme ili želje. Žena ne bi trebala da se trudi da ugodi muškarcu na način na koji to njoj ne odgovara. 

Ako će žena ugađati muškarcu na svoju štetu, u toj vezi nema budućnosti. 3. Ako ti ne odgovara ostavi ga; Ako vam se muškarac na prvom sastanku ne svidi ne biste se trebali prisiljavati da zakažete drugi sastanak. Ne plašite se biti sami. 



Niko na ovom svijetu nije vrijedan da zbog njega zanemarujete sebe, svoje želje i potrebe. 4. Nije vam on poslednja ljubav u životu; Čak i ako je ta veza bilo kao ni jedna druga nemojte misliti da nećete sresti nekoga drugog pored koga ćete biti srećni. Taj sledeći može biti još mnogo bolji. 

5. Ne prilagođavajte se muškarcu; Bez obzira koliko volite svog partnera, trebate imati svoj život i neka svoja interesovanja. Ni jedna žena ne bi trebala cijeli svoj život posvetiti muškarcu. Na taj način ona gubi sebe. 6. Ne mijenjajte se zbog muškarca; Ne gledajte u muškarca kao u ogledalo, ne tražite u njemu odobrenje za svoje postupke i svoj izgled i ne gradite svoje samopouzdanje na osnovu njegovih ideja o ljepoti. 

Mnoge žene sebe vide kroz svog muškarca i tu prave veliku grešku. 7. Nije važno kako izgledate već kako se osjećate; Bez obzira kako je žena obučena i kako izgleda, ono što je definiše je ono što nosi u sebi i kako se osjeća. Žena treba da bude pozitivna, nasmijana, optimistična i puna samopouzdanja. 

8. Zapamtite, ne možete promijeniti muškarca; Ljudi se mijenjaju, ali vrlo rijetko. Promjene uglavnom dolaze nakon teških i ozbiljnih životnih iskustava. Psiholog Labkovski savjetuje da žene ne treba da se trude da promijene odraslog muškarca jer je to jako teško, ponekad i nemoguće. 

One treba da ga prihvate takvog kakav jeste ili, alo im ne odgovara takav, da ga napuste. 9. Jasno izrazite svoje želje i osjećanja; Otvoreno recite šta volite i šta ne volite, šta želite i šta ne želite. Muškarci ne mogu čitati vaše misli zato ne očekujte od njih da pogađaju šta vam odgovara, a šta ne. Budite direktni u svojim željama jer samo tako možete sebi osigurati da budu ispunjene.

Pokreće Blogger.