Kako znati da li se nekome sviđate na osnovu govora tijela - Geste i položaj tijela ga mogu odati

Ako želite da znate kako se neka osoba osjeća u vašeem prisustvu obratite pažnjuna njen govor tijela. 


Govor tijela odaje prave namjere neke osobe iz razloga što neke geste pravimo nesvjesno. Ako pogledate u stopala, koljena ili ruke svog sagovornika mnogo toga vam može postati jasnije. Ako su stopala vašeg sagovornika okrenuta prema vama to pokazuje da se osoba osjeća ugodno u vašem društvu. 

Ako su stopala osobe okrenuta u stranu, to može značiti da je osoba napeta i da se osjeća nelagodno. Ljudi često ne mogu kontrolisati takve radnje zbog toga možete biti sigurni da su njihova osjećanja prema vama iskrena. 



Ako izađete na večeru sa nekim muškarcem iz njegovog govora tijela možete zaključiti da li on želi ozbiljnu vezu sa vama ili samo prolaznu romansu. Ako su njegova koljena široko razmaknuta , to znači da se osjeća ugodno u vašem društvu. 

Ako se osoba naginje prema vama to znači da uživa u razgovoru sa vama. Ako osoba sjedi opuštenih ruku znači da je iskrena prema vama, a ako prekrsti ruke, znači da nešto krije. Prekrštene noge mogu ukazati na to da se osoba pored vas osjeća neugodno i napeto. 



Na ovaj način osoba pokušava da se zaštiti i gradi oko sebe nevidljivi zid. Ako osoba sa kojom razgovarate drži ruke iza sebe to može značiti da je ljuta, razočarana ili da osjeća sramotu. Ako je osoba pogrbljena tokom razgovora to pokazuje da se osoba osjeća neugodno, a ako su osobi raširene noge ili ruke dok govori to pokazuje da želi imati glavnu riječ i biti dominantna u odnosu na svog sagovornika.

Pokreće Blogger.