Dobra djela bi mogla poništiti lošu karmu: Jasni znakovi da možda imate karmički dug za riješiti

Vjeruje se da pozitivna djela stvaraju pozitivne posljedice u našem životu, a loša stvaraju karmičke dugove. 


Važno je da shvatimo da se karmički dug ne računa samo postupcima, već i moralom, mislima i namjerama iza naših postupaka. Naš život se sastoji od obrazaca i brojeva koji obično ukazuju na lekcije i obaveze koje imamo u životu. 

Znajući to, lakše možemo otkriti da li imamo karmički dug. U nastavku pročitajte neke od znakova koji bi mogli pokazati da li imate karmički dug koji bi trebali riješiti. 1. Ako se konstantno u životu borite sa nekim problemima to bi mogao biti znak da imate neki karmički dug. 



Karma vam na taj način pokušava sugerisati da neke stvari u svom životu trebate promijeniti. 2. Ako vas život uvijek vodi ka ljudima kojima je potrebna vaša pomoć ili briga, karma vam na taj način sugeriše da možda trebate vratiti dug sebičnosti i poniznosti tako što ćete drugima učiniti neku uslugu i pomoći im. 

3. Ako stalno obnavljate odnos sa nekom osobom, stalnose rastajete i sastajete to bi moglo značiti da prema toj osobi imate neki dug koji morate vratiti. Možda morate naučiti nešto od te osobe kako bi vaše buduće veze mogle bolje funkcionisati. 



4. Možda ste se našli u situacijama koje uvijek ukazuju na vas same, vašu energiju ili način razmišljanja. To bi moglo ukazivati na činjenicu da trenutno gomilate dug u ovom životu. Često to proizlazi iz vašeg propuštanja da cijenite život, ljubav i sebe. 

Ako se borite sa pronalaženjem motivacije i svrhe u životu mogu se pojaviti različite situacije koje će vas testirati. Univerzum će vas konstantno podsticati da nastavite učiti lekcije kako biste osjetili duhovni rast. Nakon što otplatite karmički dug, slobodni ste živjeti i nastaviti svoj sljedeći život sve dok ne dosegnete višu duhovnost. Sve su vaše odluke, kao i posljedice.

Pokreće Blogger.