Ako si bila dovoljno jaka da ga voliš, budi dovoljno jaka i preboli ga: Tekst za sve ostavljene žene

Nažalos, ne možemo birati u koga ćemo se zaljubiti zbog čega se često zaljubimo u pogrešnu osobu. 


Često možemo zaglaviti u nezdravoj vezi koju ne želimo napustiti zbog osjećanja koja imamo prema toj osobi. Zaboravljamo da zaslužujemo cijeli svijet i ako partner nije u stanju to da nam priži, vrijeme je da odemo. Međutim, ponekad je teško otići jer ste još uvijek zaljubljeni u svom partnera iako niste srećni. 

Jako je teško napustiti nekoga do koga vam je stalo. Ne želite odustati od njega i često osjećate krivicu kada razmišljate o napuštanju veze. Iako i dalje volite svog partnera, ponekad je najbolja stvar koju možete učiniti, otići. Samo ljubav nije uvijek dovoljna u vezi. 



Ako druga osoba u vezi nije voljna truditi se i pokušavati, onda ništa što radite nikada neće biti dovoljno. Ne možete popraviti nešto čemu nije suđeno. Vi zaslužujete vezu koja od vas neće zahtjevati da samo vi uložite ogroman trud, već zaslužujete biti pored nekoga ko će se jednako truditi kao vi. 

Niko ne zaslužuje biti u jednostranoj vezi gdje samo jedna osoba obavlja sav posao. Samo je pitanje vremena kada ćete postati ogorčeni i razočarani. Nemoguće je imati uspješnu vezu ako se oboje ne trudite da ta veza bude uspješna. 



Jedan od najčešćih razloga zašto veza ne funkcioniše bi mogao biti taj što toj osobi nije mjesto pored vas i u vašem životu. Ako ostanete sa takvom osobom, ona bi mogla raditi stvari koje bi mogle naštetiti vama. Mogla bi manipulisati vama, a to će vas samo dodatno povrijediti. 

Ne zaslužujete ništa od ovoga i zato je možda bolje da odustanete od ove veze i te osobe bez obzira na vaša osjećanja prema njoj. Zaslužujete mnogo više od onoga ko vas povrjeđuje svojim ponašanjem i postupcima. Zaslužujete nekoga ko će vam pokazati koliko mu je stalo do vas i ko će vam pokazati da vas cijeni i poštuje. 

Prava osoba nikada neće učiniti da se osjećate loše i nesretno. Bez obzira koliko vjerovali u to ovo osoba nije vaša srodna duša. Prava osoba će učiniti da se osjećate cijenjeno i voljeno. I koliko god bolno bilo proći kroz raskid, bolje je i to nego biti u vezi sa nekim ko nije spreman učiniti sve za vas. 

Kada skupite snage da izađete iz loše veze bićete jači i sigurniji u sebe. To neće biti lako, ali jednom kad uspijete vaši budući odnosi će biti mnogo bolji jer nikada nećete dozvoliti sebi da ponovo prođete kroz istu patnju i bol kao u prethodnoj vezi. Nemoj dozvoliti da budeš ostavljena, budi ti ta koja ostavlja. Nemoj gubiti vrijeme pored onoga ko će te samo iskoristiti i ostaviti kada mu dosadiš. Zaštiti sebe i svoje srce na vrijeme i izađi iz veze koja te ne čini srećnom.

Pokreće Blogger.