Zašto je tako teško zaboraviti osobu koju ne možemo imati - Takva "ljubav" stvara problem

Većini osoba se desi u životu da vole nekog koga ne mogu imati pored sebe. Ta druga osoba nema ista osjećanja i mi smo svjesni toga, ali to itekako može uticati na našu psihu i mentalno zdravlje. 


Iako se osjećate veoma loše u pojedinim trenucima, potrebno je zapamtiti da je ta osoba samo mali djelić našeg života. Postoji mnogo načina šta da radite da biste ga se oslobodili:  1. Priznajte svoja osjećanja. Ponekad je tako teško to uraditi, ali priznati sebi osjećenja i osjetiti svoje emocije je mnogo značajno za dalji napredak. 

Možda shvatite da to što želite nekog pored sebe, nije samo zbog jednog pojedinca, već ste jednostavno željni ljubavi.  2. Zašto svoja osjećanja i emocije trošiti na osobu koja vas ne primjećuje? Bolje je da se usredsredite na samu sebe i svoja zadovoljstva. 



Ponekad nas sve u okruženju može podsjećati na tu osobu. Radite na tome da promijenite svoje okruženje, pronađite neka nova iskustva, da ne biste razmišlajli o njemu. Ugodite sebi, stvorite sebi nove prioritete, radite na stvaranju lične sreće. 

3. Prihvatite podršku porodice. U teškim trenucima, potrebno je pored sebe imati ljude kojima je stalo do vas. Oni vam mogu pomoći, da lakše prođete kroz probleme. Neka njihova pozitivna energija utiče i na vas. 



4. Ne budite previše strogi prema sebi. Sasvim je u redu biti ljut i frustriran. Nemojte sebe kriviti i postavljati velika očekivanja. Prihvatite stvarnost i potrudite se da ne mislite mnogo na njega. Nastavite dalje sa životom. 

5. Nikada nemojte zbog jedne osobe odustati od ljubavi. Iako ste u sadašnjem trenutku opsjednuti sa tom osobom, možda je bolje da se opustite i pokušate upoznati nekog novog, koji će vam pomoći da prebolite bivšeg.

Pokreće Blogger.