Ljubav i naklonost nisu istio - Možete ih lako razlikovati samo ukoliko pažljivo potražite znakove

Svako od nas ima onog jednog prijatelja koji skače iz veze u vezu i koji je svaki put zaljubljen do ušiju.


Ponekad nam je teško shvatiti kako neko može biti zaljubljen u toliko ljudi. Te osobe često ulaze u veze ne iz ljubavi, već iz straha od samoće. Ponekad se bojimo biti sami i mislimo da smo zaljubljeni u svaku onu osobu pored koje se osjećamo ugodno i sigurno. 

Ono čega nismo svjesni je da je to naklonost, a ne ljubav. 1. Ljubav je strastvena, naklonost je apatična; Kažu da je to jedan korak od ljubavi do mržnje, zato se nakon prekida osjećanja prema bivšem pretvaraju u bijes. Kada ste jednostavno samo vezani za neku osobu nećete imati tako živopisne emocije. 



Ponekad možete osjećati tjeskobu ili nervozu. 2. Ljubav je pokazivanje zanimanja za partnera, naklonost je sebičnost; Kada ste zaljubljeni spremni ste učiniti sve za svog partnera. Prvi put u životu ste spremni staviti njegove potrebe ispred vaših. 

Kada osjećate samo naklonost, ne mislite na partnera već mislite samo na sebe. 3. Ljubav je teška, a naklonost je teška samo kad ste razdvojeni; Prava ljubav nikada nije laka. Za pravu ljubav je potrebno mnogo truda. Kada je u pitanju naklonost, cijela poenta je da se često viđate, ali ne radite na zajedničkom razvoju i promjenama koje bi vašu vezu mogle učiniti boljom. 



4. Ljubav oslobađa, naklonost veže; Kad ste zaljubljeni, ne morate vidjeti osobu da biste se osjećali ugodno. Ne morate biti u njegovoj blizini da biste shvatili kako se osjećate. Niste sumnjičavi ili ljubomorni. Kada je u pitanju naklonost, nikada niste sigurni u osjećanja svog partnera i mirni ste samo kada ste zajedno. 

Kada nije pored vas stalno razmišljate gdje je i šta radi. 5. Prava ljubav daje snagu, naklonost zahtjeva moć; Prava ljubav čini da se osjećate kao da ste sposobni za sve. Daje vam osjećaj slobode, novi nalet energije. Osjećate se živima i spremni ste se suprostaviti cijelom svijetu. 

Naklonost je borba za moć. Želite biti sigurni da vas partner neće odbaciti. Stalno zovete, namećete se i pokušavate osobu vezati za sebe. 6. Ljubav nije vremenski ograničena, naklonost ima rok trajanja; Kad zaista voliš, to je zauvijek. To ne postoji u naklonosti jer ona nije stvarna. Tek kada pronađete pravu ljubav znaćete razliku.

Pokreće Blogger.