Žene ljubav doživljavaju drugačije od muškaraca - 7 načina koji bi to mogli pokazati

Budući da muškarci i žene ljubav doživljavaju drugačije, često se zapitamo kako onda veze uopšte mogu funkcionisati kako treba. 


Iako ne postoji ispravan način da pristupite romantici ili kako da se ponašate kada ste zaljubljeni, važno je da razumijete da bi vaš partner mogao biti na drugačijoj talasnoj dužini od vas kada je ljubav u pitanju. U nastavku pročitajte nekoliko načina koji pokazuju da žene vole potpuno drugačije od muškaraca. 

1. Žene često imaju problem sa povjerenje; Bilo da je to zato što su povrijeđene u prošlosti ili zato što su vidjele kako druge žene koje su im drage bivaju povrijeđene, ženama obično treba više vremena da vjeruju svojim partnerima i razviju povjerenje. 



2. Ženama je potrebno da češće izražavaju svoja osjećanja; Žene su mnogo osjećajnije od muškaraca i za razliku od njih ne plaše se pokazati svoja osjećanja. Budući da imaju tendenciju biti glasnije u izražavanju emocija, često to isto očekuju i od svojih partnera. 

3. Rijetko im se neko svidi samo zbog fizičkog izgleda; Ženama je fizički izgled muškarca manje važan i izgled nije ono zbog čega se žene zaljubljuju u muškarca. Odgovornost, odanost, brižnost su im mnogo važnije kvalitete. 



Upravo to je razlog zbog koga često vidimo žene koje su prave ljepotice sa muškarcima koji i nisu tako privlačni. 4. Mnogo više razmišljaju o vezama nego muškarci; Mnogi će to nazvati pretjeranim analiziranjem, ali žene to zovu promišljenost. 

Žene često razmišljaju o svemu, šta znače neke radnje, gestovi, riječi. One jednostavno žele znati odgovor na svako pitanje koje ih muči. 5. Žene su više fokusirane na osjećanja; Muškarci se više fokusiraju na strast i bez nje se osjećaju nevoljeno, dok se žene bez pokazivanja osjećanja osjećaju nevoljeno. 

One vole kada im njihovi muškarci često izjavljuju ljubav i pokazuju nježnost. 6. Žene uglavnom nemaju istu potrebu za intimnim odnosima kao muškarci; Za mnoge muškarce važi pravilo ako nema intimnosti nema ni ljubavi, dok kod žena to nije slučaj. 

Muškarcima je potrebano fizičko izražavanje ljubavi, dok je ženama potrebno emocionalno i verbalno. 7. Žene više brinu;Ljubav je predivan osjećaj koji se može osjetiti između dvoje ljudi, ipak, za žene ljubav često znači zabrinutost. 

Žene brinu da li su dovoljno dobre za muškarca, brinu da li su dovoljno voljene i što više vole, one više brinu. To je kao začarani krug. Muškarci su sposobniji da puste stvari da idu svojim tokom i ne brinu se previše.

Pokreće Blogger.