Svaki neuspjeh je prilika za novi i pametniji početak - Genijalne izjave Henry Forda

Henry Ford je bio američki preduzetnik i tvorac Ford automobila. Jedan je od najuspješnijih industrijalaca 20. vijeka. 


Jedan je od prvih koji je uveo masovnu proizvodnju automobila koji su postali dostupni svima. Promijenio je način poslovanja i među prvima je angažovao žene, afroamerikance i invalide za radnike. Ford je znao kako da postigne veliki uspije.

U nastavku pročitajte neke od njegovih citata koji će možda i vas motivisati na vašem putu do uspijeha. 1. "Ne treži grešku, traži rješenje." 2. "Svaki neuspjeh je prilika za novi i pametniji početak" 3. "Razmišljanje je verovatno najteži posao koji postoji. To je verovatno razlog zašto se tako malobrojni upuštaju u razmišljanje." 



4. "Jedina prava greška je ona iz koje ništa ne naučite." 5. "Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi više od onoga što misli da može" 6. "Poslodavac ne daje platu, on je samo isplaćuje…Platu daje kupac!" 7. "Jedinu pravu sigurnost u današnjem svetu čoveku mogu pružiti znanje, iskustvo i sposobnost." 

8. "Prepreke su one strašne stvari koje možete vidjeti kada skrenete pogled sa cilja." 9. "Preko noći postaje slavan samo onaj ko je danima neumorno radio" 10. "Svako ko prestane učiti je star, bilo da ima dvadeset ili osamdeset godina." 



11. Prije svakog minuta delovanja, potrebno je sat vremena razmišljanja." 12. "Vizija bez ispunjenja je halucinacija." 13. "Biznis koji ne donosi ništa osim novca je loš biznis." 14. "Niko ne zna dovoljno da bi presudio šta je moguće, a šta je sa sigurnošću nemoguće." 15. "Kvalitet znači raditi ispravno kada niko ne gleda." 

Pokreće Blogger.