Parfem govori o ženi više od njenog rukopisa - Nezaboravni citati Christiana Diora

Christian Dior je bio jedan od najpoznatijih dizajnera 20 vijeka, a njegovo ime je postalo sinonim za ljepotu, luksuz i dobar ukus. 


Njegove kreacije odišu ženstvenošću. Uzana ramena, naglašene grudi, suženi pojas i široka suknja. Ovaj stil je predstavljao revoluciju u damskom odjevanju što je omogućilo Parizu da ponovo postane centar svjetske mode. Njegova dizajnerska kuća koju je počeo graditi 1946. godine danas važi za jednu od najuspješnijih modnih kuća u svijetu. 

U nastavku pročitajte neke od njegovih izreka po kojima ćemo pamtiti ovog velikog vizionara. 1. "Jednostavnost, dobar ukus i njega tri su osnove dobrog stila, a one ne koštaju mnogo novca." 2. "Kad se žena dobro oblači, ona vjerovatno zna da je muškarci smatraju atraktivnom i bez odjeće." 



3. "Parfem govori o ženi više od njenog rukopisa." 4. "Moja slabost je arhitektura. Razmišljam o svojim djelima kao o kratkotrajnoj arhitekturi, posvećenoj ljepoti ženskog tijela." 5. "Žene su najfascinantnije u dobi između 35 i 40 godina, nakon što dobiju nekoliko bitki i znaju svoj tempo. Kako rijetko ikada pređu četrdesetu, ta fascinacija može potrajati zauvek." 

6. "Nema na svijetu ružnih žena. Postoje samo žene koje ne znaju da bi sa malo truda mogle da budu lijepe." 7. Kako bi proizvodio osećaje, čovek mora imati radni ugovor s ludošću." 8. "Jednostavnost, dobar ukus i njega tri su osnove dobrog stila, a one ne koštaju mnogo novca." 



9. "Mnoge žene smatraju kako cipele baš i nisu toliko važne, no pravi je dokaz elegancije neke dame upravo ono što joj je na nogama." 10. "Ako imate krive noge, nosite duboki dekolte." 11. "Smatram da je haljina namijenjena nekom balu jednako obavezan i važan element ženske garderobe kao i kostim. Ona jednostavno podiže raspoloženje" 

12. "Elegancija je simbioza individualnosti, prirodnosti, pažnje s kojom se odnosite prema svojoj odjeći i sebi te jednostavnosti." 13. "Haljina je dio efemerne arhitekture stvorene da promijene proporcije ženskog tijela." 14. "Svaki pojedeni komad ostaje u ustima dvije minute, dva sata u želucu i dva mjeseca na bokovima." 15. "Moj san je spasiti žene od prirode."

Pokreće Blogger.